Maurice-van-de-Kieboom-RFC

Maurice van den Kieboom (30) zit al sinds zijn zesde op voetbal. Hij heeft tot de JO-13 gevoetbald bij Veerse Boys, waarna hij vertrok naar VV Good-luck, wat in 2017 samen werd gevoegd met Veerse Boys tot RFC. Inmiddels speelt Van de Kieboom al twaalf jaar in het eerste zaterdag elftal van RFC.

De verdedigende middenvelder was achttien jaar toen hij zijn debuut maakte voor het eerste elftal. Persoonlijk wil Maurice vooral blessurevrij blijven dit seizoen. Hiervoor heeft hij bijna een half jaar eruit gelegen door een hernia, waardoor hij veel wedstrijden heeft moeten missen. Momenteel is van de Kieboom weer fit. “Het is nu vooral zaak om fit te blijven en mijn vorm terug te vinden., zodat ik mijn team op sleeptouw kan nemen de volgende wedstrijden.”

Afgelopen zaterdag speelde RFC tegen FC Berkdijk. Ze hadden al een keer eerder tegen elkaar gespeeld dit seizoen, dit liep uit op een 3-5 overwinning voor RFC. Hoewel RFC vorige keer wel wist te winnen ging het hun niet makkelijk af tijdens die wedstrijd. Daarom wisten ze van tevoren dat dit geen makkelijke pot zou worden. Tijdens de wedstrijd wist er maar geen team te scoren totdat de laatste minuten aanbraken. “Gelukkig konden wij in de blessuretijd nog een treffer maken, wat een heerlijk gevoel was.” De wedstrijd werd beëindigd met een nipte 1-0 overwinning voor RFC.

Het was voor Maurice een lastige keuze om een ‘man of the match’ te kiezen voor deze wedstrijd, omdat er niemand echt bovenuit sprong. “Ik kies dan toch voor de hardwerkende Jeffrey Leemans. Hij had een aantal cruciale ingrepen zowel achterin als op het middenveld.”

Komende wedstrijd speelt de club uit Raamsdonksveer uit tegen Olympia’60. “Het zijn altijd leuke wedstrijden tegen Olympia’60 vol strijd, ik denk dat we best aan elkaar gewaagd zijn.” Voor de trainer van RFC is dit een bijzonder duel. Dit komt omdat hij vorig jaar nog de trainer was van de tegenstander, Olympia’60. Dit is dus een extra stimulans om deze pot te winnen. RFC hebben de eerste twee wedstrijden van 2020 winnend afgesloten. Ze zijn dus nog volop in de race voor de tweede periode. “We willen deze lijn dus graag doorzetten om uiteindelijk kans te maken op die tweede periode.  Voor aankomende wedstrijd voorspelt Maurice een 1-2 overwinning.

Op sportpark Crispijn zal het duel uit de vierde klasse op zaterdag 15 februari om 15:00 gespeeld worden. R. Hocks zal de wedstrijd tussen Olympia’60 en RFC leiden.

Voor meer informatie over de club, klik hier.

Klik hier voor een ander artikel over RFC.