SC Gastel

Mats Helmons is dit seizoen begonnen aan zijn derde jaar bij het eerste elftal van SC Gastel. De 21-jarige Helmons begon op zijn zesde, na het behalen van zijn zwemdiploma’s, met voetballen bij de buren van SC Kruisland. Bij de oranjehemden speelde hij altijd in de spits tot hij in de O17 als verdediger en middenvelder werd ingezet. Toen hij 16 was maakte Helmons de overstap naar SC Gastel, waar hij op 18-jarige leeftijd zijn debuut mocht maken onder toenmalig trainer Peter Kepers.

De middenvelder, die op meerdere posities uit de voeten kan, scoorde pas vorig seizoen zijn eerste doelpunt voor SC Gastel. In de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Schijf poeierde hij een afvallende bal tegen de touwen. “Dit was ongeveer mijn 60ewedstrijd voor het eerste elftal, dus het heeft wel even geduurd voor ik mijn eerste goal maakte. Dat werd ook wel tijd.’’ Helmons is duidelijk: ‘’Ik wil nog meer wedstrijden spelen voor SC Gastel. De trainer stelt me nu meestal op als een rechter- of linkermiddenvelder. Daar voel ik me wel goed, al zou ik in de verdediging ook wel mijn plaats kunnen vinden. Soms zit ik ook op de bank. Dat vindt natuurlijk niemand leuk, maar we hebben een heel hechte en aan elkaar gewaagde spelersgroep. Dat maakt het dat je ook wat meer over hebt voor elkaar in het veld. Ik kan overigens wel erg balen van een verloren wedstrijd.”

Helmons wil met het ‘vriendenteam’ strijden om de bovenste plekken en mogelijk een periodetitel meepakken. “Ik verwacht dat we met de kwaliteit van het team in de top vijf eindigen dit jaar. Het is ook mogelijk dat we een periodetitel pakken, als dat gebeurd is er van alles mogelijk dit seizoen.”

De rood-zwarten uit Oud-Gastel gingen echter afgelopen zondag de fout in tegen VV Zundert. Op een moeilijk bespeelbaar en zompig veld werd er in Zundert met 5-1 verloren. “De tegenstander was echt gebrand om te winnen. De spelers van Zundert waren ons op felheid de baas, waardoor ze de score wisten te openen na een klutsbal. Nadat ze nog een keer ons net lieten bollen probeerde we druk te zetten op de achterhoede van Zundert. Hierdoor lieten we ruimte vrij voor de counter waar Zundert gulzig van profiteerde. We konden niet het juiste spel spelen om Zundert te bedwingen. Het leek wel of elke bal de verkeerde kant op bonkte en altijd weer in de voet van een Zundert speler kwam.  Op het moment dat we zelf een doelpunt creëerde (3-1), kregen we binnen een minuut weer een tegentreffer te verwerken. Zundert had ons ‘het nekschot’ gegeven en scoorde zelfs nog een keer in de blessuretijd.”

De man of the match van deze wedstrijd was in Helmons zijn ogen de centrale verdediger van Zundert. “Helaas is het geen speler van SC Gastel, want niemand haalde het vereiste niveau. De centrale verdediger van de tegenstander daarentegen wist onze spitsen af te stoppen en lanceerde meerdere malen een lange bal naar de voorhoede van Zundert die deze mogelijkheden feilloos afmaakten.”

Aankomend weekend kan SC Gastel zich revancheren tegen HVV’24. Beiden teams hebben evenveel punten en zijn dus erg aan elkaar gewaagd. “Wederom een moeilijke wedstrijd.  Gastel en HVV staan nu gelijk in de klassering. Dus het wordt een spannende wedstrijd. Ik hoop wel op een betere grasmat dan in Zundert. Dan komen we namelijk beter in ons spel. De wedstrijd tegen Zundert heeft ons wel wakker geschud. Hopelijk zijn we voldoende herstelt en is de felheid terug in ons team. We gaan er alles aan doen om dit potje te winnen. Ik denk dat we met 1-2 winnen en de punten meenemen naar Oud-Gastel.

Op zondag 10 november zal de wedstrijd tussen HVV’24 en SC Gastel om 14:30 worden gespeeld. Leidsman J.W. Brummer zal samen met zijn assistenten het affiche uit de 3klasse A in goede banen proberen te leiden.

Lees hier ook een ander artikel van de voorbeschouwing over Ramon Frijters van VV Klundert

Wilt u meer informatie over SC Gastel kan u hier terugvinden.