Luc de Jong SC Gastel

Luc de Jong is bezig aan zijn elfde seizoen in het eerste van SC Gastel. De 28-jarige verdediger begon op zijn vijfde bij SC Kruisland, waar hij uiteindelijk maar twee seizoenen bleef omdat hij gescout werd door RBC Roosendaal. Helaas liep dit avontuur op niks uit, waardoor Luc terecht kwam bij buurman SC Gastel. Op 17-jarige leeftijd mocht hij zijn debuut maken voor het vlaggenschip van de rood-zwarten, waar hij vaste basiskracht én aanvoerder is.

De Jong wil dit seizoen zo lang mogelijk mee blijven doen om de prijzen in zondag 3A, wat te boek staat als een competitie met veel kanshebbers. “Met de snelheid en beweging voorin verwacht ik dat Terneuzen voor alle ploegen een lastige ploeg gaat zijn. Ik zie hun als de favoriet. Met de huidige vorm van ons collectief verwacht ik dat voor ons de tweede plek realistisch is. Hiermee kunnen we ons doel, een periodetitel, veilig stellen. Onze buren uit Oudenbosch gaan de top 3 compleet maken.’’

Gastel speelde afgelopen weekend uit tegen bovengenoemde titelfavoriet VV Terneuzen. Dit was de eerste echte test voor de ploeg van trainer Johan van Batenburg. “In het eerste kwartier werden wij verrast door het snelle aanvalsspel van Terneuzen. Met opkomende backs en veel beweging bij de driemans voorhoede was het lastig om controle te krijgen over de wedstrijd. Na een kwartier was het dan ook 2-0 en leek een lastige wedstrijd aanstaande. De pressie bleef vanuit Terneuzen, maar na een minuut of 30 kregen wij controle en kwamen de mogelijkheden. Na een 2-0 ruststand gingen wij vol overtuiging de tweede helft in om de achterstand ongedaan te maken. Met een hecht collectief en de juiste agressie binnen te lijnen wisten wij het spel naar ons toe te trekken en leverde dit de 2-1 en de 2-2 op.

De aanvoerder vond Sjoerd van den Eijnden, net als vorige week, de beste speler op het veld. “Tot tweemaal toe was hij supersterk in de lucht en wist met zijn kop de 2-1 en 2-2 te maken, waardoor de achterstand werd omgezet tot 2-2. Hierna volgde nog een aantal mogelijkheden voor beide ploegen, maar er werd niet meer gescoord. Toch is dit punt goed gevierd in de kleedkamer en de kantine van VV Terneuzen, samen met de meegereisde supporters.”

Aankomend weekend komt RBC Roosendaal op bezoek in Oud-Gastel. De voormalig profclub uit Roosendaal staat op het moment vierde, drie punten achter de ploeg van Luc de Jong. Bij verlies komen ze dus op gelijke hoogte met de Gastelaren. “Het zal een spannende wedstrijd worden, waarin mijn verwachting is dat beide ploegen de aanval gaan zoeken. Met het thuisvoordeel op ons eigen sportpark verwacht ik dat SC Gastel aan het langste eind trekt door met 2-1 te winnen.“

Komende zondag zal om 14.30 uur het eerste fluitsignaal klinken op Sportpark Blankershove. De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. R. Nelemans en zijn assistenten.