Imaro Siberie is echt een kind van de club, de linksback heeft nog nooit voor een andere club gespeeld dan RFC. Siberie begon op zijn vijfde met voetballen bij RFC, toenmalig nog Good Luck genaamd. Op zijn 17debuteerde Siberie tegen TSVV Merlijn. Hij was bijna trefzeker, maar raakte de lat. Toch kreeg hij achteraf een snoepzakje van leider good old Marc Verhagen.

De linksachter speelt al vijf jaar in de selectie van RFC en zou graag van vaste waarden willen worden in de basis elf. Om zo zijn steentje bij te dragen aan het binnenhalen van een periodetitel. “We kunnen en moeten beter dan dat we tot nu toe gedaan hebben. Met de kwaliteiten binnen ons team moeten we een periodetitel kunnen halen. Onze tweede seizoenshelft is vaak beter dan de eerste, dus als we eenmaal op stoom komen zijn we moeilijk meer te stoppen.”

Nadat twee weken geleden Willem II met 2-7 aan de kant werd gezet, mochten de mannen uit Raamsdonksveer aantreden tegen ZBC’97. “Het vertrouwen was aanwezig na de ruime overwinning op Willem II, om ook deze wedstrijd de drie punten mee naar Raamsdonksveer te nemen. Echter merkten we al snel dat de scherpte vandaag afwezig was. Na vijf minuten was ZBC’97 namelijk al trefzeker. Door een aantal persoonlijke fouten werd ZBC’97 vaak gevaarlijk voor onze goal. Gelukkig hebben we een keeper die op dit het moment in vorm is, waardoor het tot iedereens verbazing 1-0 stond met rust.

In de tweede helft kwam RFC beter in de wedstrijd, maar verzuimde te scoren. “Opnieuw waren we voorin en achterin niet fel en scherp genoeg. Onder andere de terugkerende Ron van der Wulp moet zijn grootse vorm nog vinden. Hoewel we in de tweede helft meer kansen kregen was het ZBC’97 die verdient de 2-0, in mijn ogen buitenspel, en de 3-0 maakte. Helaas niet de gewenste drie punten. Toch had ik wel één pluspunt en dat was Danny Link. Zonder hem was het voor rust minsten 4-0 geweest. Daarom was hij in mijn ogen de man of the match.”

Aankomende zaterdag komt VV Oosterhout op bezoek om te proberen RFC te beroven van de drie punten. Een wedstrijd waar veel op het spel staat volgens Siberie. “De laatste wedstrijd voor de winterstop, een wedstrijd tegen een tegenstander die maar 4,6 kilometer van ons vandaan ligt. Een tegenstander die maar twee punten boven ons staat met een wedstrijd meer gespeeld. Er staat dus veel op het spel, willen we met een goed gevoel de winterstop ingaan. Ondanks de nederlaag van afgelopen zaterdag zijn we gebrand om de drie punten in Raamsdonksveer te houden. Als de gedrevenheid en de scherpte aanwezig is moet dit lijden tot een overwinning! We hebben overigens genoeg kwaliteit om het verschil te kunnen maken. Na de wedstrijd is er een Pre-Christmas Party in de kantine dus laten we hopen op een mooie zaterdag! Ik voorspel een 3-1 overwinning.”

Het duel uit de vierde klasse E tussen RFC en VV Oosterhout zal om 14:00 aanstaande zaterdag plaatsvinden. Op het gemeentelijk sportpark in Raamsdonksveer zal scheidsrechter S.L.H. Goedhart de wedstrijd leiden.

Meer informatie over RFC vindt u hier terug op haar website.
Of lees hier ook een ander artikel over RFC.

Bron foto: Gijs van Tuijl