Neptunus-Schiebroek

Elroy Wijngaarde is bezig aan zijn tweede seizoen bij de selectie van Neptunus-Schiebroek. De rechtsback begon op zeven jarige leeftijd echter bij Kethel Spaland. Hier behaalde Wijngaarde de selectie en mocht op 17-jarige leeftijd zijn debuut maken in de wedstrijd tegen CVV Mercurius. In 2018 vertrok Wijngaarde naar Neptunus, waar hij nu nog steeds actief is.

Wijngaarde heeft bijna ieder seizoen in zijn voetbalcarrière prijzen gepakt. “In het seizoen 2012-2013 zijn we via promotie gepromoveerd naar de 4eklasse met Kethel Spaland. Het jaar daarna kampioen geworden in de 3eklasse, echter het seizoen daarop meteen gedegradeerd. Na de degradatie wederom kampioen geworden met Kethel Spaland. Na dat seizoen ben ik aangesloten bij Neptunus-Schiebroek om mijn eerste seizoen bij mijn nieuwe club weer kampioen te worden, maar nu in de 2eklasse.”

De 25-jarige verdediger speelt voor het eerst in de eerste klasse en hoopt in deze klasse met Neptunus-Schiebroek tot het einde van het seizoen een rol van betekenis te spelen. “We gingen de 1eklasse in om ons te handhaven, maar presteren dit jaar boven verwachting met een tweede plek vlak voor de winterstop. Voordat het seizoen begon had ik getekend voor een eindklassering in de middenmoot, maar ik hoop dat we onze start een goed vervolg kunnen geven. Het zou een geweldige prestatie zijn als wij een (vervangende) periode kunnen pakken en ons op die manier kunnen plaatsten voor de nacompetitie, maar het seizoen is nog lang en we zijn ons ervan bewust dat we er heel hard voor moeten werken om dit te bewerkstelligen.”

Afgelopen weekend kwam SV Nootdorp op bezoek om het Neptunus-Schiebroek lastig te maken. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik erg benieuwd was hoe we ons zouden herstellen na de 4-0 nederlaag van de week ervoor tegen Die Haghe. Gelukkig pakten we het goede spel van de weken ervoor weer op en speelden we een sterke wedstrijd tegen SV Nootdorp, de nummer vijf van de ranglijst.”

Uiteindelijk wisten de Rotterdammers met 2-0 de winst binnen te halen. “Vroeg in de eerste helft hadden wij al een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar waren wij wat onzuiver in de afwerking. Dan is het lekker dat je vlak voor rust toch nog de 1-0 maakt en met een goed gevoel de kleedkamer ingaat. De tweede helft pakten we het goed op en maakten we na 20 minuten de 2-0. Verdedigend hebben wij weinig weggegeven. De nul houden na afgelopen week voelt voor mij als verdediger erg lekker en geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden!”

Al was Claudio Santos Silva tweemaal trefzeker, Wijngaarde vond het collectief de man of the match. “Claudio Santos Silva maakt beide doelpunten, maar iedereen komt de gemaakte afspraken na en werkt hard om de wedstrijd te winnen. Ik zie deze overwinning dus als een echte teamprestatie, zoals wij dat dit seizoen vaak hebben laten zien.”

Neptunus-Schiebroek komt aankomend weekend op bezoek bij de nummer 6, VV SHO. Wijngaarde gaat uit van een nipte 0-1 overwinning. “SHO heeft dit seizoen 10 wedstrijden gespeeld. Thuis speelde het 5 wedstrijden en pakte het de volle 15 punten. Uit speelde het 5 wedstrijden en pakte het nog geen enkel punt. Het zal dus niet makkelijk worden om bij SHO te winnen. Toch voorspel ik voor aankomende zaterdag een 0-1 overwinning.”

Het duel tussen SHO en Neptunus-Schiebroek zal aankomende zaterdag om 14:30 plaatsvinden op sportpark Kikkershoek.

Meer informatie over Neptunus-Schiebroek vindt u hier terug.
Of lees hier een ander artikel over Neptunus-Schiebroek.