Wilhelmina'26

Bart Jongejan mag dit jaar voor het eerst uitkomen voor Wilhelmina’26. Daarvoor heeft hij bij Kozakken Boys gevoetbald, waar Jongejan ook de jeugd heeft doorlopen. Zijn debuut voor een eerste elftal was op zijn 18ein een oefenwedstrijd, maar van een vaste plek in de basis kwam het niet. Sinds afgelopen zomer heeft de rechtsbuiten de overstap gemaakt naar Wilhelmina’26.

De 22-jarige Jongejan wilt in zijn eerste jaar meteen belangrijk zijn voor de club. “Persoonlijk wil ik gewoon lekker mijn wedstrijden blijven spelen en proberen van waarde te zijn voor het team met goals en assists. Ik hoop om te eindigen in de top vijf, dat is wel het streven.”

Wilhelmina’26 was afgelopen zaterdag te gast bij Sleeuwijk. De spannende wedstrijd werd net aan over de streep getrokken door de mannen uit Wijk en Aalburg. “Uit tegen Sleeuwijk was niet onze beste wedstrijd. Toch wisten we drie keer terug te komen van een achterstand en gelukkig scoorden we ook nog een vierde, zodat de punten mee in de tas naar huis gingen. Ik ben blij dat Samuel Hartgers erbij was, want hij scoorde twee goals en gaf één assist. Hierdoor was hij erg belangrijk voor het team en ook de terechte man of the match.”

Eerst volgende wedstrijd is Wilhelmina’26 weer te gast, deze keer bij Altena. “Altena is een ploeg die weinig goals tegen krijgt, dus het zal een taaie tegenstander zijn. Het is daarom aan ons om doelman Rob de Groot eens een paar keer te laten vissen. Beiden teams hebben evenveel punten en bij winst sluit de winnaar aan bij de bovenste vijf. Dus ik denk dat het een spannende wedstrijd zal worden.”

De wedstrijd tussen Altena en Wilhelmina’26 uit de tweede klasse F zal plaatsvinden op zaterdag 23 november om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter N. Boel.

Meer informatie over Wilhelmina’26 vindt u hier terug op hun website.
Of lees hier een ander artikel over de voorbeschouwing met Martijn Claassen van Blauw-Wit’81