's-Gravendeel

Marco Kruijthof speelt al 20 jaar bij ’s-Gravendeel. De linksbuiten begon op zijn zesde met voetballen in de jeugd en heeft zo alle elftallen doorlopen. Op zijn 15emocht Kruijthof al debuteren voor het vlaggenschip, maar op zijn 21maakte hij pas echt onderdeel uit van de selectie.

De 26-jarige aanvaller wilt dit seizoen nog belangrijker zijn voor het team dan vorig jaar. “Ik wil dit jaar minimaal 30 competitie goals maken. Vorig seizoen scoorde ik 23 competitie goals, dat wil ik dit jaar beter doen. Natuurlijk is dit bijzaak, het echte doel is om dit jaar een plekje te bemachtigen in de nacompetitie waar we vooralsnog op koers voor liggen. Ik oog dit seizoen op een plek in de top vier. Er zijn sterke ploegen aanwezig zoals SSS, OSV, Nieuwerkerk en Zwarte Pijl. Toch denk ik dat we bovenin mee kunnen draaien.”

Afgelopen zaterdag werd er net aan gewonnen van DFC met 2-1. “We begonnen goed aan de wedstrijd, lieten de bal lekker rondgaan, DFC liet zich inzakken en loerde op de counter. Naarmate de wedstrijd vorderde gingen we een steeds lager tempo spelen en waren we vaak te ongeduldig, waardoor we te snel vooruit de moeilijke oplossing zochten. Hierdoor werd DFC een aantal keer enorm gevaarlijk in de omschakeling en mogen we van geluk spreken dat we niet met een achterstand de rust in gingen.”

Pas na de rust begon er leven in de wedstrijd te komen. “Na de thee speelden we met de wind mee, waardoor we direct op voorsprong komen door een strafschop. Vervolgens scoort Zoey Hoogwerf een tweede doelpunt maar deze werd afgekeurd vanwege buitenspel. Toch kwamen we op een 2-0 voorsprong door wederom een strafschop. Later in de wedstrijd komt DFC terug tot 2-1 door een mooi doelpunt te scoren. De laatste 10-15 minuten slaat ook de vermoeidheid in de benen, omdat we 3 wedstrijden in 1 week moesten spelen. Toch stapten we wederom met 3 punten van het veld en staan we nog altijd bovenaan in 3C.

Kruijthof vond tegenstander Colin Reening de man of the match. “De oud-speler van ’s-Gravendeel probeerde de aanvallers van DFC voor onze keeper te zetten met feilloze steekpasses. En met succes, jammer voor hem en zijn team konden ze dit alleen niet afmaken waardoor ze alsnog tegen een nederlaag aanliepen.”

’s-Gravendeel mag aankomend weekend op bezoek komen op het sportcomplex van VVOR.
Kruijthof denkt dat het een zware uitwedstrijd gaat worden. “Ik denk dat we vroeg op voorsprong zullen komen, alleen zal VVOR zich herpakken en gaan we met een 2-1 achterstand de rust in. Na de thee en een donderspeech van Barry Schipper scoren we drie keer en winnen we uiteindelijk met 2-4. Job van de Vorm zal man of the match worden, want hij heeft donderdag gezegd dat hij zelfs gaat scoren.”