Vandaag zijn we weer terug met een nieuwe ‘Opstelling Van’. Deze editie gaan we kijken naar het best team van Lesley van der Stoep van de amateurs van FC Eindhoven. In de jeugd speelde Lesley voor het toenmalige Maasstad Tediro, wat nu FC IJsselmonde heet. Verder heeft hij in de jeugd nog voor Spartaan ’20, Sparta Rotterdam en BVV Barendrecht gespeeld. Nu zit Lesley midden in zijn derde seizoen voor de amateurs van FC Eindhoven. Hiervoor speelde hij voor LMO, TOGB, SV Bolnes en NSVV, waar hij kampioen mee werd.

Zoals gewoonlijk beginnen we met het invullen van de trainerspositie. Ben Kinds is voor Lesley de beste trainer waar hij mee gewerkt heeft. “Hele lastige vraag, heb onder een aantal goede trainers mogen spelen, ieder met zijn eigen specifieke kwaliteiten. Maar Ben Kinds steekt er voor mij persoonlijk toch uit. Een echte ‘people’ manager die mij op de juiste momenten kon raken. Mooi om te zien dat hij zich zo ontwikkeld bij FC Dordrecht als trainer.”

Op de goal zien we de naam van Mark Smith. “Al heb ik met heel wat goede keepers mogen spelen, was Mark Smith bij TOGB echt wel de beste. Mark is een geweldige keeper die echt alles heeft wat een goede keeper moet hebben. Was alleen echt een clown en zo gek als een deur, haha! Een top gozer!” Mark speelt dit seizoen nog voor SteDoCo, de club uit Hoornaar, maar neemt van de zomer afscheid en keert terug naar LMO.

Op de rechtsback positie zien we Martin Zaalman van SV Bolnes. “Martin is de meest constante speler. Het maakt niet uit tegen wie we ook speelden, Hij elke wedstrijd minimaal een voldoende.” Het centrale duo wordt gevormd door Daley Hilkemeijer en Marco Mann. “Marco was echt onze leider bij NSVV. Hij was binnen en buiten het veld een echte aanvoerder. Onze organisatie stond mede door Marco als een huis. Met 12 tegengoals werden we dat jaar makkelijk kampioen.” Naast Marco staat Daley Hilkemeijer. “Daley was mijn maat achterin bij TOGB. Daley was een intelligente voetballer, voetballend erg sterk met een geweldig trap, Daley legde de ballen neer waar je wilt en scoorde ook nog eens erg makkelijk als verdediger.”

Op linksback zien we Kjetil Moll, speler van NSVV. “Kjetil weet zelf denk niet eens hoe goed hij is. Goed in de 1 tegen 1 zowel aanvallend als verdedigend. Hoe beter de tegenstander was, hoe beter Kjetil speelde. Ook buiten het veld heel veel met/om hem gelachen.”

Centraal op het middenveld zien we Wesley Strootman en George de Brito. “Wesley van SV Bolnes is een topgozer om mee te spelen. Zowel binnen als buiten het veld. Hij is een technisch vaardige speler met veel rust en gif in zijn spel. George ken ik ook van SV Bolnes. Het is een genot om met hem te voetballen. In balbezit is hij een van de beste spelers waar ik meegespeeld heb. Helaas speelde je na balverlies dan wel met een man minder, haha!”

Op linkshalf zien we Dane Oost van TOGB. “Dane, de grote praatjesmaker zowel binnen als buiten het veld. Hij had altijd mooie verhalen over zijn nachtleven in Rotterdam. Voor de wedstrijd leek hij er nooit zin in te hebben, maar tijdens de wedstrijd sloeg dat meteen om. Een onvermoeibare middenvelder met goede acties die op de juiste momenten kon pieken.” Aan de andere kant staat Jim Havenaar, ook van TOGB. “Jim was één van de betere aanvallers waar ik mee heb gespeeld. Jim had een geweldig techniek, versnelling en drive. Was een ware plaag voor elke verdediging. Had helaas veel pech gehad met blessures, was anders veel verder gekomen als voetballer.”

In de spits zien we Mitchel Louwerens en Joey Heinsbroek. “Mitchell van NSVV was eigenlijk een echte linksbuiten met veel snelheid en een goed schot. Het maakte niet uit tegen wie we speelden. Hij zorgde altijd voor veel dreiging.” De andere spits is Joey Heinsbroek van SV Bolnes. “Joey is een complete spits met veel snelheid. Was altijd erg belangrijk al zat hij niet in de wedstrijd, zorgde hij voor doelpunten. Met de juiste instelling had hij er meer uit kunnen halen.”

Klik hier voor meer Opstellingen
Klik hier voor meer informatie over FC Eindhoven