Wessel Sterk (19) speelt sinds dit seizoen weer in de kleuren van Rohda’76. Sterk begon zijn voetbalcarrière op zijn zesde en liep zo de gehele jeugdopleiding door. Nadat de talentvolle spits het op zijn 18voor een jaartje ging proberen bij ARC JO19-1 sloot hij dit jaar weer aan bij de blauwwitte uit Bodegraven.

swapphone 1

Het voetbalseizoen kwam dit jaar abrupt tot een eind voor Sterk, maar niet vanwege COVID-19. “Afgelopen seizoen begon ik vol goede moed, maar helaas liep ik in de vierde competitiewedstrijd een scheur in mijn meniscus op. Sindsdien heb ik geen wedstrijd meer gevoetbald. De blessure kan goed verholpen worden met een operatie. Dit zal oorspronkelijk begin maart plaatsvinden, maar door de pandemie vindt mijn operatie pas halverwege juli plaats. Iets waar ik erg van gebaald heb, maar het was erg begrijpelijk. Er waren op dat moment andere prioriteiten voor het ziekenhuis”

Rohda’76 moest vanwege de pandemie noodgedwongen tekenen voor een negende plaats op de ranglijst. Volgens Sterk had hier misschien wel meer ingezeten. “Dit jaar begonnen we met een erg jong team aan de competitie, zo was het voor veel spelers hun eerste jaar seniorenvoetbal. Voor het team was dit erg wennen, omdat dit toch anders voetballen is dan het jeugdvoetbal. Het seizoen trapten we goed af door eerste te worden in de bekerpoule, hierdoor plaatsten wij ons voor de volgende ronde. In deze ronde zijn wij vervolgens uitgeschakeld. Ook aan de competitie begonnen we redelijk, maar dit ging gedurende het seizoen bergafwaarts. Zodoende eindigde we het seizoen op de negende plaats.”

Wanneer de bal weer mag rollen hoopt Sterk om een seizoen volledig fit te blijven, om zo van toegevoegde waarde te zijn voor het team. “Dit is mij de afgelopen twee voetbalseizoenen helaas niet gegund. Ik ga mijn uiterste best doen om dit realiseren. Daarnaast hoop ik een plek in het eerste elftal te bemachtigen. Doordat we een erg jonge selectie hebben, hoop ik volgend jaar met het team ervaring op te doen en een sterk team te bouwen.”

Aan het einde van de competitie van volgend jaar hoopt Sterk dat Rohda’76 in het linker rijtje zal eindigen. “Stiekem hoop ik dat we daar een periode aan vast kunnen plakken, dat zou heel erg mooi zijn voor ons en voor Rohda’76. Het elftal van komend seizoen ziet er erg anders uit ten opzichte van afgelopen seizoen. Er zijn een aantal jongens naar andere teams, maar zo zijn er ook een aantal nieuwe jongens van buitenaf naar Rohda’76 gekomen. Daarnaast zijn er zowel voor het 1ste als het 2de elftal nieuwe trainers aangesteld. Ik ben erg benieuwd wat dit ons gaat brengen.”

Sterk blijft zelf heel nuchter over komend seizoen. “Ik weet nog niet zo goed wat ik van het aankomende seizoen moet verwachten, we gaan ons uiterste best doen, en we zien wel waar het eindigt. Ik ben ervan overtuigd dat het een leuk jaar met de selectie gaat worden, omdat het onderling erg goed klikt. Binnen de selectie zitten erg veel vrienden van mij, die ik als sinds kleins af aan ken. Het is erg mooi om met mijn vrienden selectievoetbal te spelen.”

Wij wensen Wessel Sterk veel sterkte toe met zijn revalidatie en zijn erg benieuwd naar komend seizoen.

Klik hier voor meer informatie over Rohda’76.
Klik hier voor een ander artikel.