Steven Holthuijsen Rohda'76 Rijnmond

Kind van de club Steven Holthuijsen speelt al sinds zijn derde voetbal bij Rohda’76. Destijds was zijn opa de voorzitter van de blauwwitte uit Bodegraven, waardoor de keuze snel gemaakt was. De jeugdopleiding ging Holthuijsen goed af en dat viel op. Want op 17-jarige leeftijd mocht de centrale verdediger zijn debuut al maken voor het eerste elftal. Vanaf de JO17 ging Holthuijsen direct door naar de selectie waar hij tot de dag van vandaag nog wekelijks is te vinden.

swapphone 1

Als de 21-jarige verdediger terugkijkt naar het afgelopen seizoen houdt hij er een bittere nasmaak aan over. “Als team hebben we een behoorlijk belabberd jaar gedraaid. We zijn actief in de 4klasse zaterdag, maar hebben grote ambities om weer terug te keren naar de 3klasse. Hier zijn we in 2016 uit gedegradeerd. Helaas hebben we de afgelopen twee jaar niet de prestaties geleverd waar we op gehoopt hadden. We zijn afgelopen seizoen dan ook geëindigd op een hele teleurstellende 9plek.”

Op persoonlijk vlak zijn er dan ook maar weinig licht puntjes voor Holthuijsen. “Als verdediger zou het raar zijn om nu te zeggen dat ik individueel een goed seizoen gedraaid heb, haha. Dus ook mijn individuele seizoen was misschien wel één van de minste. Wel ben ik blij met mijn fysieke gesteldheid, want waar ik de eerste twee jaar in het eerste met veel blessures rondliep, ben ik de afgelopen twee jaar bijna zo goed als vlekkeloos doorgekomen. Echter ben ik een verdediger die per wedstrijd minimaal één kans krijgt om een doelpunt te maken. Dit jaar heb ik het net maar twee keer laten bollen helaas, volgend seizoen hoop ik op minimaal het dubbele!”

Holthuijsen kijkt alvast met een frisse blik naar volgend seizoen en pakt zo nu en dan ook de nodige uurtjes in de sportschool mee. “Wij trainen deze zomer gelukkig lang door en hebben eind juli drie weken rust. Daarna begint de voorbereiding weer en daar hoop ik fit aan te verschijnen door veel uurtjes in de sportschool te maken. Hier train ik naast kracht ook flink op conditie om zo goed voor de dag te komen tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen.”

De selectie van Rohda’76 zal komend seizoen bestaan uit veel jonge honden en een paar nieuwe gezichten die zichzelf willen bewijzen. Holthuijsen is dan ook erg benieuwd wat dit gaat brengen. “Het team heeft de laatste jaren flink wat wisselingen gehad. Ik ben namelijk met mijn 21 jaar de op één na langst zittende eerste elftalspeler, dat geeft wel aan dat we een flink jonge ploeg hebben. Gelukkig worden we aankomend seizoen aangevuld met jongens van buitenaf, die vooral woonachtig zijn in gemeente Alphen aan den Rijn. Ook hebben we een nieuwe hoofdtrainer, dus ik ben benieuwd naar de nieuwe samenstelling!”

De talentvolle verdediger heeft volop ambities voor het komende seizoen. “Ik hoop dat we onze club beter kunnen wegzetten dan dat we de laatste jaren hebben gedaan. Ik hoop dat we weer de relevantste club uit de regio kunnen worden en dat er op zaterdag veel supporters ons naar de overwinning schreeuwen. Daarnaast hoop ik dat we een stabiele basis kunnen neerzetten om de komende drie á vier jaar een goed team op de been te houden, want al die wisselingen ben ik wel zat. Ik hoop voor aankomend seizoen dat we goed voetbal gaan spelen en dat ik weer kan gaan genieten van het spelletje. Daarnaast wil ik alle 26 wedstrijden spelen. Hiermee bedoel ik naast een blessurevrij-jaar, ook een corona vrij jaar. Ik wil samen met mijn mede-verdedigers en keeper meer ‘cleansheets’ houden en mijn doelpuntenproductie flink te verhogen. Daarnaast wil ik het elke week leuk en gezellig hebben, want dat blijft het belangrijkste!”

Samen met het team hoopt Holthuijsen komend seizoen geschiedenis te schrijven. “Met resultaten ben ik niet zo bezig, al hoop ik stiekem wel dat we een periode kunnen meepakken. Ons eerste elftal heeft namelijk nog nooit een periode gepakt, dus dat wordt eigenlijk wel hoog tijd!”

Wij wensen Rohda’76 en Steven Holthuijsen alvast een fijn voetbaljaar toe!

Klik hier voor meer informatie over Rohda’76.
Klik hier voor een ander artikel.