Chris de Lange (52) is al bijna heel zijn leven verbonden aan VV Streefkerk. Hij is hier geboren en getogen en is inmiddels al zeven jaar lang voorzitter van de club uit Streefkerk. De voorzitter heeft een hele goede band met de club en is dan ook zeer positief over de blauw-zwarte.

De huidige voorzitter begon op zijn achtste met voetballen. Chris werd lid van VV Streefkerk en is daarna niet meer weggegaan. “ik heb tot mijn vijftiende ongeveer op doel gestaan, daarna pas ben ik gaan voetballen.” De Lange werd verdediger en speelde een aantal wedstrijden in het eerste elftal. Maar voornamelijk speelde Chris in het tweede of derde elftal. Na een tijdje is hij gestopt met voetballen wegens slechte enkelbanden. “Hierna ben ik trainer geworden van het tweede en het derde elftal, en in 1999 kwam ik in het bestuur terecht. Ik werd gevraagd door de toenmalige wedstrijd secretaris/technische zakenman op hem op te gaan volgen. Dit heb ik acht jaar gedaan, waarna ik zes jaar secretaris ben geweest bij de club.” Na deze zes jaar was Chris van plan om te gaan stoppen bij de club. Totdat de toenmalige voorzitter opstapte en er iemand nieuws werd gezocht. Chris werd gevraagd voor deze functie en hij ging ermee akkoord.

Inmiddels is De Lange al zeven jaar voorzitter van de vereniging. Chris voert veel verschillende taken uit bij Streefkerk en is dan ook vaak te vinden op de club. De voorzitter is erg bij en trots op de club, en dan vooral de vrijwilligers. “Wij hebben ongeveer 300 leden en ik denk wel 135 vrijwilligers. Deze mensen staan altijd klaar voor de club. En naast trots op alle leden en vrijwilligers ook op het feit dat als er een klus, ook na einde seizoen, gedaan moet worden er niet geleurd hoeft te worden maar dat men spontaan helpt. Ook dit past bij de mooie gezellige dorpsclub waarin we het met z’n alle doen. Gezelligheid in de kantine met thema feestjes en eigen sportquiz maken Streefkerk zoals Streefkerk is.”

Wat de voorzitter niet snel zal vergeten in zijn periode bij Streefkerk in dat hij in 2008 voorzitter was van het jubileum commissie toen de club vijftig jaar bestond. “Dat vond ik een hele leuke periode om voor iedereen wat te regelen en te organiseren. Ook was er in 2017 een renovatie in ons complex, dit was erg leuk en bijzonder om mee te maken. wat ook een groot feest was, was in 2015 toen het eerste en de JO19 kampioen werden.”

Wat de toekomst brengt voor de voorzitter, twijfelt hij nu nog over. “Ik zit nu al eenentwintig jaar in het bestuur, en zit nu een beetje op een kantelmoment. Ik weet nog niet of ik nog een paar jaar wil doorgaan bij de club of dat mijn einde in zicht komt hier. Wat er ook gebeurd ik heb in ieder geval een geweldige tijd hier gehad.” Aldus Chris de Lange

Klik hier voor meer informatie over VV Streefkerk.

Voor een ander artikel over de club, klik hier.