Ernst van de Werken (68) is al bijna heel zijn leven verbonden Roda Boys. Op zijn dertiende werd hij lid van de club en is sindsdien nooit meer weggegaan. Hij heeft hier veel meegemaakt en heeft dan ook een goede band weten op te bouwen met de vereniging.

De clubman begon hier al met voetballen zodra het mogelijk was. Op zijn dertiende kwam hij bij de club terecht. Waarna van de Werken op zijn achttiende zich al klaar kon maken voor zijn debuut in het eerste elftal van de club uit Aalst. De toenmalige middenvelder heeft tot zijn eenendertigste in de selectie van Roda Boys gespeeld. “Dit was een leuke en tevens succesvolle periode. Ik stond toen ook vaak in de basis en heb het die tijd erg naar mijn zin gehad.”

Vanwege een knieblessure kwam helaas de voetbalcarrière van Ernst ten einde. Daarna is hij nog een paar jaar leider van het tweede geweest. “Na mijn periode bij het tweede werd ik gevraagd of ik in het bestuur wilde komen. En zo ben ik tot 2018 bestuurslid technische zaken geweest. Daarnaast was ik ook nog bestuurslid van onderhoud velden en onderhoud gebouwen. Met de laatste twee benoemde taken ben ik al wel drie jaar geleden mee gestopt.”

Inmiddels is Ernst nog vaak te vinden op de club. “Nu door de corona tijd gaat het was lastig. Maar normaal stond ik vaak in de kantine om de club te helpen.” Hij is dan ook al een lange tijd verbonden met de club. Wij waren ook benieuwd wat Roda Boys nou zo bijzonder maakt voor Ernst. “Het is gewoon mijn cluppie. Ik ben ermee opgegroeid en het is hier altijd gezellig. Het is net mijn tweede vrouw.” Grapte Ernst.

Wat de toekomst voor van de Werken zal brengen is nu nog onduidelijk. “Ik heb het hier nog steeds erg naar mijn zin. En zolang ik gezond blijf, ben ik zeker niet van plan de club te verlaten.” Aldus Ernst van de Werken.

Klik hier voor meer informatie over de club.

Klik hier voor een ander artikel over de club.