RKVV JEKA staat deze week bij ons in het zonnetje. De vereniging uit Breda is ontstaan op 9 oktober 1937, toen schoolelftallen van de Rooms Katholieke muloscholen S.S.V., S.L.M. en St. Gomarus zich aansloten bij het toenmalige JEKA. Daardoor ontstond de naam: “Rooms-Katholieke Voetbal Vereniging Jeugdige Enthousiasme Kan Alles” oftewel RKVV JEKA.

De vereniging heeft al veel locaties gezien en is op vele actief geweest. Zo begonnen ze op een braakliggend stuk grond in de omgeving van de Teteringsedijk die gepacht werd.
Door de hulp van vele vrijwilligers werd de grond omgetoverd en onderhouden zodat er een mooie plek tot stand kwam om te voetballen. Daarna vertrok de jonge vereniging naar de Oranjeboomstraat om al snel weer door te verhuizen naar de Vughtpolder.

Pas op de locatie van de Molengracht werd de verlichting ontstoken rondom de velden. Op deze locatie werd ook het eerste clubhuis gebouwd. De gemeente had voor de bouw een mooi bedrag beschikbaar gesteld. Hierdoor was op zaterdag 27 maart 1971 het eerste JEKA-clubhuis daar.

In de winterstop van 2008 was de verhuizing naar de Beukenlaan een feit. Sportcomplex ‘Tussen de Leijen’ werd feestelijk geopend. Door deze verhuizing kon JEKA verder blijven groeien, waardoor ze op dit moment de grootste voetbalvereniging van Breda zijn.

Op dit moment speelt het eerste elftal in de tweede klasse E op zondag. De ambities van de club is spelen op het hoogst mogelijk niveau waarbij plezier bovenaan staat. De spelers krijgen daarom ook geen vergoeding, want jeugdig enthousiasme staat bij de hele vereniging centraal!

Komende week spreken wij met verschillende betrokkenen die spreken over de club, het eerste elftal en de clubliefde. Zo kan u interviews verwachten met de trainer van het eerste elftal Bas Liebregts, bestuurslid technische zaken Paul Hermus en clubicoon Jan van Oosterhout

Bron: R.K.V.V. JEKA