Jan Poulus (63) is al achtentwintig jaar verbonden aan MSV’71. Hij kwam in contact met de club doordat zijn zoon daar ging voetballen. Eerst stond Jan nog langs de lijn om hem aan te moedigen. Even later werd Paulus gevraagd om trainer te worden, en zo is het balletje gaan rollen.

Vroeger speelde Jan zelf ook voetbal. Dit was bij een redelijk kleine club. “ik vind het juist fijn om verbonden te zijn met een niet al te grote vereniging. Dan heb je toch meer dat familiegevoel.” Jan begon zijn carrière  als trainer bij de jeugd. Dit beviel hem goed en zo is hij 5 jaar geleden doorgerold naar de selectie van MSV’71.

Momenteel is Jan hulptrainer/hersteltrainer bij het eerste elftal. “Ik doe dit nu al een tijdje en ik heb het erg naar mijn zin. Het is leuk om een goede band op te bouwen met het team.” Poulus heeft dus verschillende taken bij het team. Hij zorgt voor het herstel en de conditie van de spelers. En is ook assistent trainer.

Jan is al redelijk lange tijd actief in het trainers vak. In deze tijd heeft hij best wat dingen meegemaakt die hem zullen bij blijven. “Een van de mooie dingen aan trainer zijn vind ik ook het contact met de ouders. Ik vind het goed als iedereen betrokken is bij zijn kind en bij de club, om dan af en toe een praatje te maken is zeker leuk.” Ook zal Jan de promotie van drie jaar geleden niet snel vergeten.

Wij waren benieuwd waarom Jan er nooit voor heeft gekozen om een andere club te gaan trainen. Wat vindt hij zo mooi aan MSV? “Het is gewoon een fijne club, waar iedereen elkaar goed kent. Het is redelijk kleinschalig maar dat geeft juist dat familiegevoel.”

Hoewel de assistent trainer het erg naar zijn zin heeft, zegt hij wel dat dit zijn laatste jaar is. “Ik word hier een beetje te oud voor en in combinatie met mijn zware baan gaat dit lastig. Wel heb ik hier echt een hele fijne tijd gehad. Ook al ben ik dan volgend jaar niet meer actief bij de selectie, ik zal altijd wel een kijkje komen nemen.” Aldus Jan Poulus.

Klik hier voor meer informatie over MSV’71

Voor een ander artikel over de club, klik hier.