dazn-champions-league-vrouwen

30 juni 2021 – Dat het Nederlandse vrouwenvoetbal in de lift zit, kan niemand ontgaan zijn. Waar de Nederlandse mannen deze week op het EK door Tsjechië werden uitgeschakeld, laten de Oranje Leeuwinnen de afgelopen jaren structureel zien dat ze zich met de beste landen ter wereld kunnen meten. Inmiddels is ook de Nederlandse Eredivisie aan een opmars bezig. Topwedstrijden zijn live te zien en grote Nederlandse speelsters lijken steeds vaker te kiezen voor onze nationale competitie.

Sportstreamingplatform DAZN gaat, in samenwerking met YouTube, alle UWCL wedstrijden en de daarbij behorende ins en outs live aanbieden aan kijkers over de hele wereld.

De DAZN-deal is een van de grootste uitzenddeals die in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal is gesloten en geldt bovendien als een nieuwe reuzenstap in de ontwikkeling van de sport.

De sterker wordende competitie in Nederland heeft als gevolg dat het ook steeds interessanter wordt om te kijken hoe de Nederlandse ploegen zich staande houden op het Europese toneel. Vooralsnog was dit echter alleen mogelijk door live bij de wedstrijden aanwezig te zijn en werden andere wedstrijden slechts sporadisch, en door steeds verschillende zenders, uitgezonden. Dit jaar vertegenwoordigden de teams van PSV en Ajax ons op het hoogste Europese niveau. Hoewel Ajax uitgeschakeld werd door grootmacht Bayern München en PSV het moest afleggen tegen de latere kampioen FC Barcelona, smaken de optredens van beide teams naar meer.

Om ervoor te zorgen dat topaffiches als deze in de toekomst voor iedereen te zien zijn, hebben de UEFA, DAZN en YouTube de handen ineengeslagen. Tijdens de eerste twee seizoenen (2021-23), zullen fans daarom alle 61 wedstrijden, vanaf de groepsfase live en on-demand kunnen bekijken op DAZN en gratis op DAZN’s YouTube-kanaal. In de twee daaropvolgende seizoenen (2023-25) zullen alle 61 wedstrijden live op DAZN te zien zijn en zullen daarnaast 19 wedstrijden gratis beschikbaar worden gesteld op het YouTube-kanaal.

De DAZN-deal is een van de grootste uitzenddeals die in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal is gesloten en geldt bovendien als een nieuwe reuzenstap in de ontwikkeling van de sport. Het uiteindelijke doel van de deal is om de UEFA Women’s Champions League in aanzien te laten stijgen en het grote publiek kennis te laten maken met de beste speelsters van Europa, maar ook om de nieuwe generatie speelsters te inspireren en motiveren.

Om deze reden presenteert DAZN de campagnefilm met de titel “We All Rise With More Eyes”. Het is de eerste content op het nieuwe UEFA Women’s Champions League YouTube-kanaal. De video is geregisseerd door meervoudig prijswinnares Alyssa Boni en is ingesproken door de Engelse rapper FLOHIO. In slechts twee minuten wordt duidelijk wat de langetermijnvisie van DAZN is en hoe een enorme toename in zichtbaarheid er uiteindelijk voor kan zorgen dat zowel de competitie als de sport tot nieuwe hoogtes worden gestuwd.

Inmiddels hebben verschillende grote namen uit het vrouwenvoetbal hun licht laten schijnen op de deal. Zo noemde Ada Hegerberg, all-time topscorer van de UWCL en tevens sterspeelster van Olympique Lyon, de deal ‘game-changing’ en gaf ze aan ‘extreem blij’ te zijn met de geplande live-wedstrijden: “Al jaren hebben mensen, waar ze ook wonen, de grootste moeite om onze wedstrijden te bekijken. Nu krijgen ze eindelijk de kans om onze wedstrijden, wanneer ze dat zouden willen, overal ter wereld te bekijken.”

Ook Nadine Kessler, chef vrouwenvoetbal bij de UEFA, is enthousiast: “Deze nieuwe mate van zichtbaarheid verandert alles, want de beste vrouwelijke speelsters en teams ter wereld kunnen op deze manier meer jonge jongens en meisjes inspireren om verliefd te worden op de sport.”

Klik hier voor meer informatie over DAZN