az-victoriapilzen

De wedstrijd AZ – Viktoria Plzen in de tweede voorronde van de Champions League is woensdag live te zien op FOX Sports 1. Het ‘alles of niets’-duel is de eerste horde voor AZ in de jacht op de groepsfase van de Champions League. AZ ontvangt de tegenstander uit Tsjechië woensdag om 16.30 uur in het eigen Afas Stadion.

HappyPoint_desinfectie

Live op FOX Sports 1
AZ – Viktoria Plzen is woensdag om 16.30 uur live te zien op FOX Sports 1. Deze zender is door bijna iedereen te bekijken zonder aanvullend tv-abonnement bij Ziggo (421), KPN (14), T-Mobile (150), Online.nl (405), CanalDigitaal (30), Delta (421) en Youfone (21). De wedstrijd is ook als simulcast te zien op de entertainmentzender FOX.

Het duel vangt woensdag al om 16.30 uur aan omdat de nieuwe duurzame LED-verlichting nog niet gereed is in het Afas Stadion. De wedstrijd moet derhalve bij daglicht worden afgewerkt. Vanwege UEFA-richtlijnen zijn supporters nog niet welkom bij de voorrondes.

Bij winst gegarandeerd Europees voetbal
Het is in vele opzichten een cruciale wedstrijd voor AZ: niet alleen blijven de Alkmaarders met een overwinning kans maken op de groepsfase van de Champions League, ook is AZ bij winst op Plzen verzekerd van minimaal Europa League-voetbal dit seizoen. De ploeg van trainer Arne Slot kwalificeert zich bij uitschakeling in een een van de volgende Champions League-voorrondes namelijk automatisch voor de groepsfase van de Europa League.

Door het aangepaste Europese voorseizoen worden de kwalificatiewedstrijden over één duel gespeeld. Bij winst stroomt AZ door naar de derde voorronde van de Champions League. Weet AZ ook die te overleven dan volgt een play-off. Wint Viktoria Plzen, dan vervolgt AZ de jacht op Europees voetbal in de derde voorronde van de Europa League.

Over FOX Sports
FOX Sports is de thuisbasis van het Nederlandse clubvoetbal. De Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker, Vrouwen Eredivisie en Tweede Divisie zijn live op FOX Sports te zien. Net als internationaal voetbal uit o.a. de Bundesliga, UEFA Europa League en MLS en de grote Amerikaanse sporten NFL, NHL, MLB en College Basketball. FOX Sports 1 is beschikbaar bij o.a. Ziggo (421), KPN (14), T-Mobile (150), Online.nl (405), CanalDigitaal (30), Delta (421) en Youfone (21) en is voor de meeste tv-kijkers te zien zonder aanvullend abonnement

Bron

Klik hier voor meer informatie over Fox Sports
Voor meer artikelen van Fox Sports klik hier