Westlandia tegen Hercules voor plek naar de subtop

Na de wekelijkse perikelen in de competitie, krijgen de selectie en supporters van Westlandia vanavond een prachtig toetje. VVV Venlo komt voor het eerst in de historie voor de (TOTO) KNVB-beker naar sportpark De Hoge Bomen. De Limburgse formatie heeft met 11 punten uit 6 wedstrijden een mooie klassering in het linkerrijtje van de eredivisie. Afgelopen zaterdag werd vrij eenvoudig met 3-0 gewonnen van NAC Breda.

VVV won de zilveren dennenappel voor het laatst door in 1959 de finale in het Zuiderpark met 4-1 van ADO te winnen. De huidige TD van de Venlose club, Stan Valckx, bereikte in 1988 nog met VVV de 1/2 finale van de beker.
Vorig seizoen versloeg VVV Venlo in de 1e ronde van de beker Blauw-Geel’38  met 3-0. Uiteindelijk was PSV in Eindhoven in de 1/8 finale te sterk.

Tot 2010 konden amateurclubs kwalificatie voor de landelijke beker afdwingen door goede prestaties in de hoofdklasse. Westlandia beloonde zich toen o.a. met 3 wedstrijden tegen clubs uit het betaalde voetbal:

 • 12 augustus 2003 Westlandia – Sparta R. 0-4
  Ruim 2.000 toeschouwers zagen al snel dat een stunt van de groen-witten er niet in zat.
  Binnen 1 minuut stond Westlandia namelijk al achter door een klutsgoal van Danny Koevermans. Bij rust was het 0-3
 • 10 augustus 2004 Westlandia – FC Eindhoven. 2-2 na verlenging (goals Johan Voskamp en Joost van Schie).
  Doelman Marcel Janssen was die avond prima in vorm. Helaas kon hij niet voorkomen dat Westlandia na strafschoppen werd uitgeschakeld.
 • 6 augustus 2005 Westlandia TOP-Oss 1-1 na verlenging (goal Jasper van Dijk).
  Weer vloog Westlandia er na strafschoppen uit.

Door goede klasseringen in de hoofdklasse plaatsten Westlandia zich ook in de jaren 2008 en 2009 voor de KNVB-beker. Hollandia (1-1) en Capelle (0-4) waren toen “te sterk”

Door de invoering van én onze promotie naar de 3e divisie is Westlandia nu automatisch geplaatst voor de voorrondes van de landelijke beker. Westlandia speelde daardoor in 2016  tegen Huizen en ook daar werden ze door penalty’s uitgeschakeld. Afgelopen seizoen was de Koninklijke HFC een maatje te groot (4-0).

Dit jaar moest Westlandia half augustus,  2 voorronde-wedstrijden spelen om in deze 1e ronde te komen. Het werden zwaar bevochten overwinningen tegen JOS/W. en SteDoCo.  De beloning is dus de wedstrijd in de TOTO-KNVB-bekercompetitie tegen VVV Venlo. Het wordt de 11e wedstrijd in de landelijke beker.

Er worden dinsdagavond veel toeschouwers verwacht. Het kan dus druk worden bij de kassa. Scheidsrechter Oostrom zal in ieder geval om 19:45 uur het beginsignaal geven voor mogelijk een mooi schouwspel.

Geef een reactie