VVSB speelt straks op bekend terrein op nieuw complex

“We krijgen straks een accommodatie dat past bij deze tijd”, zegt VVSB-voorzitter Arjan Broekhof over de herinrichting van sportpark De Boekhorst in Noordwijkerhout. Het sportpark, met naast VVSB de tennisvereniging (TV Boekhorst) en handbalvereniging Northa als bewoners, gaat volledig op de schop.

VVSB krijgt een geheel nieuw verenigingsgebouw. “Hoe dat precies eruit komt te zien, weten we nog niet. We zijn bezig met de precieze invulling van het gebouw, in grote lijnen is wel duidelijk wat er komt.”

En dat is één gebouw, waarin meerdere functies zijn geïntegreerd. Kantine, kleedkamers, bestuurs/businesskamer, commissieruimten en ook een tribune. “Heel wat anders dan we nu hebben”, weet Broekhof. “Onze huidige accommodatie stamt uit de jaren zeventig. Die kun je niet meer van deze tijd noemen. Er is in de loop der jaren van alles bijgebouwd, maar het is geen accommodatie die bij de huidige tijd en eisen past. Door al die bijgebouwtjes is het niet één geheel.”

Was VVSB in de jaren zeventig en tachtig een club met een bescheiden ledentaantal, tegenwoordig telt de Voetbal Vereniging Sint Bavo, zoals de van oorsprong katholieke club heet, 1050 leden. “De behoefte naar een nieuw verenigingsgebouw is groot”, meent Broekhof. “Kijk eens naar onze tribune, dat is in wezen niet meer dan een stel planken. In de nieuwe accommodatie krijgen we een tribunecapaciteit van vijfhonderd plaatsen.”

Het aantal kleedkamers wordt ook aangepast op de huidige vraag: 22 in plaats van de 16 nu. Het aantal velden neemt wel iets af, maar daar staat tegenover dat er drie worden voorzien van een kunststof grasmat. “Het gebruik van die velden neemt toe, dat is ook nodig want we hebben nu een capaciteitsprobleem.”

Ook op het hoofdveld komt kunstgras te liggen. Dat hoofdveld wordt als eerste aangepakt. Het schuift op richting de karakteristieke entree. “Alles wordt gedraaid”, zegt Broekhof over de herindeling. Wanneer de werkzaamheden van de bouw hun beslag krijgen, is volgens de voorzitter nog lastig aan te geven. Aan de concrete invulling wordt hard gewerkt. “Het hele proces van vergunningen moet nog doorlopen worden.”

Aanvankelijk was het de bedoeling dat in de zomer van 2018 gestart zou worden met de bouw. Voor het seizoen 2019-2020 moet dan de totale nieuwbouw gereed zijn. Broekhof: “We hopen natuurlijk dat we zo min mogelijk overlast hebben van de bouwwerkzaamheden. Tijdens de bouw van het nieuwe gebouw zullen we onze huidige accommodatie kunnen blijven gebruiken. Ik kan echter niet uitsluiten dat we voor een paar maanden nog noodketen moeten neerzetten. Het zal zeker even rommelig zijn.”