“Mooi om te zien hoe zoiets groeit”, zegt VVSB-voorzitter Arjan Broekhof. Op 5 oktober legde hij de officiële eerste steen van het multifunctionele gebouw op sportpark De Boekhorst. In mei volgend jaar, zo is de planning, moet onderkomen van Voetbal Vereniging Sint Bavo worden opgeleverd.

HappyPoint_desinfectie
“Het wordt steeds meer”, geeft Broekhof aan. “Er lag eerst alleen een fundering, toen stonden er muren. Het gaat nu hard.”

Zó hard dat de club inmiddels al denkt aan de inrichting van het clubgebouw. “We hebben een aparte commissie opgericht die zich bezig houdt met de inrichting. Zij ontfermen zich over het interieur, de kleurstelling. Dat is heel belangrijk, want het bepaalt de uitstraling van het gebouw. Die eigen touch die je er aangeeft moet ieder lid snel het gevoel geven dat ze thuis zijn.”

Vanuit het huidige clubgebouw, dat pas wordt afgebroken als VVSB verhuist is, is de nieuwbouw goed te volgen. Alles eromheen is al nieuw. De velden op het sportpark werden in fase 1 al naar de juiste plaats ‘geschoven’.  De metamorfose is een gemeentelijk project waarbij ook de plaatselijke handbalvereniging is betrokken. “Voor de inrichting moeten we zelf wel de financiering doen. Het plan was om obligatieleningen uit te schrijven, maar die actie hebben we even in de wacht gezegd nu alles vanwege corona stil ligt”, aldus Broekhof.

De voorzitter had aanvankelijk het idee dat het project voor hem een mooi sluitstuk was van zijn functie bij de Noordwijkerhoutse club. De afgelopen periode is hij echter op het besluit teruggekomen om te stoppen. “Dat heeft deels te maken met corona, want ik vind niet dat ik het kan maken om nu in deze lastige tijd de club te verlaten. Een andere reden is dat mijn werksituatie is veranderd. Ik heb mijn bedrijf verkocht, werk daar nog wel, maar ik heb wel meer tijd gekregen. Dat gebrek aan tijd was juist een reden om aan te geven dat mooi was geweest.”

Broekhof houdt voor een nieuwe termijn echter wel een slag om de arm. “De leden moeten het nog wel willen. De ledenvergadering bepaalt tenslotte.”

Met het nieuwe VVSB-paleisje op komst, lijkt dat wel snor te zitten. In het nieuwe clubgebouw komen meer kleedkamers en vooral ook meer luxe en comfort. De Businessclub krijgt straks een mooi, eigen home, honderdtachtig vierkante meter groot. Het nieuwe gebouw krijgt zelfs een mooi balkon, waar VVSB-successen in de toekomst gevierd kunnen worden.

De kantine is met vierhonderd vierkante meter een stuk groter dan de oppervlakte van het huidige gebouw. In het gebouw is plek voor twintig kleedkamers.  Twee ervan hebben de stempel ‘luxe’, eentje is voor de hoofdmacht van VVSB. Naast die kleedkamer komt een heuse fitnessruimte.

Ook de grote schare fans zit er straks warmpjes bij. De tribune is geïntegreerd in het gebouw en telt 558 stoeltjes. Uiteraard uitgevoerd in het paars. Tussen gebouw en tribune komt een terras waar ook nog veel toeschouwers staand de verrichten van VVSB 1 kunnen volgen. “Het is de bedoeling dat we bij aanvang van het nieuwe seizoen volledig operationeel zijn”, aldus Broekhof.

Klik hier voor meer informatie over VVSB
Klik hier voor meer artikelen over VVSB