Voorbeschouwing: VV Katwijk – VV IJsselmeervogels

Aankomend weekend staat er weer een mooie affiche op het programma in de Tweede Divisie. VV Katwijk ontvangt zaterdag thuis VV IJsselmeervogels, een strijd tussen de nummer 1 en nummer 4 van de competitie. Bij winst van Katwijk komt de ploeg op gelijke hoogte met de club uit Spakenburg.

Vorig seizoen won Katwijk de thuiswedstrijd met 1-0. De wedstrijd werd toen door een late goal in de 91e minuut beslist. De laatste ontmoeting tussen deze twee was op het Sportpark de Westmaat, en werd ook gewonnen met 0-1 door Katwijk.

VV Katwijk
Katwijk won afgelopen zaterdag tegen Rijnsburgse Boys. De derby was meer spannend dan goed, maar dat is meestal zo bij zulke wedstrijden. Katwijk kwam goed uit de kleedkamers maar moest lang wachten op de voorsprong, die uiteindelijk vlak voor de rust werd gemaakt. Kort na de goal werd het uit het niets 1-1, omdat de ploeg stond te slapen. Na rust begon Rijnsburgse Boys sterk, maar was het toch Katwijk die de 1-2 scoorden. Het werd nog spannend omdat Katwijk de wedstrijd niet besliste, maar het net werd niet meer gevonden.

VV IJsselmeervogels
De koploper van de Tweede Divisie won aflopen weekend met 1-0, en deed dus erg goede zaken. Tegen het stugge HFC was het niet makkelijk, maar omdat AFC verloor was de ploeg toch nog tevreden. De ploeg uit Spakenburg scoorde al na 17 minuten, en kreeg daarna nog een aantal kansen, maar die werden niet benut.

Zaterdag 27 oktober om 15:30 begint VV Katwijk – VV Spakenburg op Sportcomplex de Krom.

Geef een reactie