Voorbeschouwing: AFC - Katwijk

Aanstaande zaterdag gaat VV Katwijk op bezoek bij AFC in de Tweede Divisie. Een blik op de ranglijst toont het belang van dit duel aan. AFC staat bovenaan met zes punten voorsprong op Katwijk dat op de tweede plaats volgt. Wint AFC dan wordt de voorsprong op de kampioen van vorig seizoen heel groot, wint Katwijk dan is er weer volop hoop voor de ploeg om opnieuw kampioen te worden van de Tweede Divisie.

Onverzettelijkheid, een kenmerk van Katwijk, en dat bleek ook afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Jong Almere. De beloften uit Almere waren sterk en hadden meer misschien wel een punt verdiend. Katwijk hield stand met een man minder en wist zelfs in de 90e minuut via invaller Michiel van Dam de winst te grijpen.

De laatste nederlaag van Katwijk dateert alweer van 29 september. Toen werd thuis met 2-4 verloren van Excelsior Maassluis. Opvallend is dat Katwijk het in thuis minder goed doen dan uit. Verder krijgt de ploeg weinig doelpunten tegen. Keeper Ricardo Kieboom is met 14 goals de minst gepasseerde keeper van de Tweede Divisie.

AFC is met de nieuwe trainer Uli Landvreugd dus goed geweldig bezig in de Tweede Divisie. De cijfers liegen er niet om. 37 punten uit 15 wedstrijden, 47 goals voor en 18 tegen, de laatste zes wedstrijden gewonnen en thuis nog geen punt gemorst: het is bijna te mooi om waar te zijn. Van het aanvallende spel tot de fraaie doelpunten en de mooie combinaties, AFC laat het dit seizoen allemaal zien. Afgelopen weekend won de ploeg met 3-0 van Lienden, wat dik verdiend was. De ploeg was op alle fronten beter en speelde 70 minuten met een man meer. Raily Ignacio bij AFC weer eens de grote man, met drie doelpunten nam hij alle goals voor zijn rekening.

Vorig seizoen wonnen de Katwijkers in Amsterdam met 2-3, op het nippertje, na een wedstrijd met veel spanning en wisselende kansen. Het zou mooi zijn voor de toeschouwers dat er weer zo’n pot op de mat wordt gelegd zaterdag. De wedstrijd AFC – Katwijk begint om 14.00 op sportpark Goed Genoeg.