Zij worden door de leiding van Warmunda gezien als spelbepalende spelers voor de toekomst. Jasper Kortekaas en Brian van Noort mogen dan pas respectievelijk 20 en 21 jaar oud zijn, de tijd van vrijblijvendheid is voorbij. “Geen smoesjes meer”, aldus Kortekaas. “We worden door de supporters met een kritisch oog gevolgd en dat is goed.”

In het altijd zo rustige Warmond was het afgelopen maand ‘heel onrustig’. Na de zevende competitiewedstrijd stuurde de clubleiding van de zondagderdeklasser trainer Ayhan Gargilli de laan uit. “De klik was er niet”, zegt Kortekaas. “De trainingen en communicatie waren niet goed”, vult Van Noort aan.

Na vorig seizoen stopte bij Warmunda zestien spelers. Gargilli volgde Alan Campfens op en nam drie spelers mee. Warmunda kende qua resultaten tot nu toe een teleurstellend seizoen. “Maar bij ons wordt een trainer nooit ontslagen vanwege tegenvallende prestaties”, sluit Kortekaas, wiens vader voorzitter is, een relatie met de stand op de ranglijst en het ontslag van de Gargilli uit. “Hij is een goede trainer en aardige vent, maar het gevoel tussen de meeste jongens van de groep met hem was niet goed. Achteraf gezien was het een ongelukkig combi.”

Hectisch was het wel”, reageert Van Noort. “Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat er een trainer wordt ontslagen. In zo’n situatie is er altijd persoonlijk leed. Dat is niet fijn.”

Gargilli wordt voor de rest van het seizoen opgevolgd door assistent-trainer Danny van Rijn. “Dat is, gezien de omstandigheden, ook de beste oplossing”, denkt Kortekaas. “Danny is een Warmundiaan en ligt goed in de groep. Voor hem willen de spelers een stapje harder lopen. Toen ik een kleine jongen was speelde hij in het eerste. Hij was één van mijn idolen. Dat geldt voor meer spelers. Hij kan zorgen dat we iets extra’s brengen. Dat is ook nodig want we moeten de neerwaartse spiraal ombuigen.”

De kans is groot dat Warmunda bezig is aan het laatste seizoen op zondag. “De club moet het definitieve besluit nog nemen, maar het is voor 99 procent zeker”, vertelt Kortekaas. Van Noort zou het een logische keuze vinden. “De jeugd wil niet meer op zondag spelen, wel op zaterdag.”

Kortekaas: “Als we op zondag blijven, stagneert de toevoer vanuit de A. Het prestatievoetbal op zondag is dood.”

In die toekomst van Warmunda wordt van Van Noort een leidersrol verwacht. “Hij heeft het in zich”, vindt Kortekaas. “Hij heeft er ook de positie voor als centrale verdediger.”

Tegen Alphen, precies vijf dagen na het ontslag van trainer Gargilli, droeg Van Noort voor het eerst de aanvoerdersband. Hij is zich bewust van de verantwoordelijkheid die die band met zich mee brengt. “Ik moet het voortouw nemen in en buiten het veld.”

Kortekaas zou een goede secondant van Van Noort kunnen zijn. “Hij heeft zich in de loop der jaren ook steeds meer ontwikkeld als belangrijke speler”, zegt Van Noort over de middenvelder. “Ik speel tussen de tien en zes in, als een soort acht”, voegt Kortekaas toe. “Ik ben een type controleur, balafpakker.

https://www.dominos.nl/