Verjaardagscadeau Valken’68 zege dichterbij

Het was een magere zege, maar niemand die daar in het Valkenburgse kamp van wakker lag. Het belangrijkste zaterdag was dat Valken’68 de eerste ronde van de nacompetitie, met inzet een plaats in de eerste klasse, overleefde. Berkel werd met 1-0 verslagen. Daardoor is er nog altijd uitzicht op een fraai verjaardagscadeau.

Jaco van der Bent maakte kort voor rust de enige treffer. Valken’68 domineerde de strijd vanaf het begin, maar het duurde lang voordat het eenrichtingsverkeer tot een doelpunt leidde. Trainer Arie van Duijn zei na afloop dat een 4-0 zege niet had misstaan en daarmee overdreef hij niet. Valken’68 was heer en meester en alleen de Berkelse luchtmacht, in de persoon van de lange spits Buitenhuis, leverde de geel-roden problemen op.

Het duel werd op een bijveld gespeeld. Het hoofdveld op sportpark ’t Duyfrak was ingenomen door een enorme feesttent. Valken’68 vierde zaterdag met een groot feest het 50-jarig bestaan. De Valkenburgers wilden het duel met Berkel drie dagen later spelen, maar dat zagen de bezoekers niet zitten.

Valken’68 – de derde club die het in Valkenburg probeerde, de twee voorgangers gingen ter ziele – is inmiddels uitgegroeid tot een vereniging met zevenhonderd leden. De oude gezelligheid hebben de Valkenburgers desondanks behouden. Het bestuur hoopt echter ook in sportief opzicht te groeien. “De wens is om een stabiele eersteklasser te worden”, aldus Jaap Janssen, die vrijdag tijdens de officiële receptie de gouden waarderingsspeld kreeg van een KNVB-vertegenwoordiger.

Maar Valken’68 heeft de pech dat het in een gebied huist waar menig amateurtopclub aan de weg timmert. “Spelertjes die bij ons even boven het maaiveld uitsteken worden benaderd en weggehaald. Deze zomer weer twee door Quick Boys”, zegt Henk van der Nagel, oud-eerste elftalspeler en nu trainer van het tweede team. “Aan de andere kant kiezen ook weer veel spelers voor ons die het niet bij Quick Boys, Katwijk of Rijnsburgse redden.”

In de halve finale van de nacompetitie wacht zaterdag in het Westland SV Honselersdijk, dat verrassend eersteklasser DCV met 1-2 klopte.66

Total
3
Shares