Ter Leede maakt het onnodig spannend

Ter Leede dacht een makkelijke middag te hebben tegen DFS. Na een 3-0 voorspong in de eerste helft dacht de ploeg het rustig aan te doen. Het werd nog even spannend maar uiteindelijk won de ploeg met 4-2.

Het begin van goed van de thuisploeg. Na tien minuten kregen ze de eerste kans die nog naast werd geschoten. Drie minuten dienden zich alweer de volgende grote kans aan, maar die werd voorlangs geschoten. Na een kwartier spelen was een puntertje van Ian van Otterlo niet gevaarlijk genoeg, maar een ijzersterk begin van Ter Leede was het wel zeker.

DFS reageert in de 20e minuut als Jeffrey Arends wordt aangespeeld maar vervolgens over schiet. In de 27e minuut valt de 1-0 als Jeffrey Bok, Brayan Ciacedo bedient en die met een prima volley doelman Omvlee test. Die weet wel te pareren, maar in de rebound is weer Ian van Otterlo er als de kippen bij om zijn doelpunt te maken. Vijf minuten later staat 2-0, Robert Steemers de weg sprintende Van Otterlo aan, hij trekt keurig voor en de Jeffrey Bok schiet hard en laag in de linkerhoek. In de laatste tien minuten valt nog een doelpunt. Eerst had DFS de kans op 2-1, maar de kopbal van de geheel vrijstaande Jeffrey Arends gaat over. Geen 2-1, maar wel 3-0 als Robert Steemers een foute terugspeelbal in de 40e minuut koelbloedig afstraft.

Er leek niks meer mis te kunnen gaan voor de ploeg uit de Bollenstreek. Toch gaat de ploeg in de fout, als Dirk Hoekstra een overtreding maakt met een rode kaart en penalty als gevolg. De penalty wordt binnengeschoten en niet veel later weet Lucien Dors de 3-2 te scoren.

Ter Leede moest verdedigen en dat deed de ploeg. De achterhoede stond erg sterk en met een man minder hield de ploeg aardig stand. Alleen in de 82e minuut zien we nog een benauwde situatie voor het doel van doelman Bekkers die degelijk keept, maar geen enkele echte redding hoeft te verrichten.

Aan alle twijfel maakt de net ingevallen Jim Gillissen definitief een eind in de laatste minuut. Hij krijgt de bal, controleert, rommelt zich handig tussen twee verdedigers door, sprint met de bal aan de voet op doelman Omvlee af en rondt koelbloedig af (4-2). Met de overwinning is Ter Leede drie punten ingelopen op de verliezende nummer twee FC ’s-Gravenzande. Door het verlies zakt DFS naar de dertiende plaats.

Volgende week speelt Ter Leede uit bij Nootdorp, DFS krijgt thuis Smitshoek op bezoek.