Teleurstelling alom, nadat SJC opnieuw was beland in de hoek waar de klappen vallen. Ook ONS Sneek bleek uiteindelijk heel simpel de winst mee naar Friesland te mogen nemen. Veel supporters hadden hetzelfde waargenomen. De een ze :’’ Een les in efficiëntie’. Een ander:’Ja, als je ze zelf niet maakt’.

De pupil van de week, de 12 jarige Tim Schmal verschalkte als eerste de doelman van ONS Sneek waarna hij plaatsje tussen de wisselspelers in mocht nemen. Neutrale toeschouwers zagen met hem best een aardige wedstrijd. De feiten waren echter dat SJC wederom niet minder dan 4 tegengoals om de oren kreeg. En dat daar slechts 1 eigen treffer, natuurlijk van Tom Duindam,tegenover werd gesteld.
SJC begon met Stef van der Zalm, Rick van Dijk en Yousef el Baouchi weer in de basis. De blessure van Tom Broekhuizen, een onwillig spiertje in zijn bovenbeen, is nog zo hinderlijk dat hij langs de kant bleef. Ook keeper Kevin Schelvis zat in de dug-out. Zijn vervanger onder de lat was de 20jarige Björn Haggerty.
En in de 4e minuut kwam de keeper goed weg toen hij te ver voor zijn doel staand,de bal over zich heen, net naast het doel zag scheren. Niet veel later bracht hij redding door attent uit te lopen op een diepte pass van ONS Sneek. Daarna nam SJC het initiatief over. En kreeg 3 grote mogelijkheden achter elkaar. In de 17e minuut moest de 42jarige keeper Barry Ditewig met een geweldige safe redding brengen op een inzet van el Baouchi.
SJC bleef druk uitoefenen waar Sneek gevaarlijke counters tegenover stelde. Eerst nog een paar keer werd buitenspel geconstateerd maar in de 22e minuut zag de grens zo´n duidelijk buitenspelgeval over het hoofd en Haggerty had het nakijken: 0-1.
Trainer Polak weigerde opnieuw om de strijdwijze aan te passen en bleef voor iedereen duidelijk hoorbaar zijn verdedigers opdracht geven om druk te blijven zetten. Dat leverde een overwicht en een aantal mogelijkheden op.
Maar ONS Sneek gaf zich niet zomaar gewonnen en in de 38e minuut viel vanuit een goed genomen corner opnieuw een tegengoal: 0-2.
Na de thee ging SJC direct op jacht naar de aansluitingstreffer. En in de 48e minuut trof Tom Duindam de roos:1-2.

Nog geen minuut later leek de gelijkmaker in de maak maar el Baouchi trof de lat.
Bij de supporters kwam toen even het gevoel dat het wel goed zou komen. Maar de gekozen strijdwijze bleef grote risico’s inhouden. En toen in de 58e minuut de 1-3 werd gemaakt bleek de wedstrijd gespeeld. Polak wisselde Stef van der Zalm voor Melvin van Stijn en wat later Demir Strojil voor Mike van Toor. SJC deed wat het kon maar dat bleek onvoldoende. En het zou nog erger worden want opnieuw werd SJC de dupe van een scheidsrechterlijke dwaling. Aan de 1-4 ging wederom duidelijk buitenspel vooraf. Wat na de wedstrijd door de aanwezige KNVB – waarnemer openlijk werd bevestigd. Maar daar kocht SJC natuurlijk opnieuw niets voor. Door Abbas al Tamimy te brengen wilde Polak nog meer druk naar voren creëren en met de moed der wanhoop poogden zijn mannen het tij alsnog te keren. De gele kaart waar Jordy Groot op werd getrakteerd kwam al even onrechtvaardig over als de toegekende buitenspeldoelpunten. Na het laatste fluitsignaal moest wel worden vastgesteld dat ONS Sneek zich inderdaad zeer efficiënt had getoond.

Volgende week wacht ODIN ’59 in Heemskerk. Zij verloren deze week ook met grote cijfers van Groningen, het werd in Heemskerk 2-5.

http://bluerobin.nl/

Geef een reactie