SJC wint ook van RKHVV

Het werd uiteindelijk een eenvoudige en duidelijke overwinning voor SJC. Niet dat er op het vertoonde spel geen aanmerkingen zouden kunnen worden gemaakt. Dat zeker niet. En de uitslag had ook nogeens, veel ruimer kunnen uitvallen, wanneer er beter met de kansen zou zijn omgesprongen. Maar de realisten stelden eenvoudig vast dat de koppositie deze middag niet in gevaar is geweest.

Direct in het begin was er even een gevaarlijk ogende situatie voor het SJC-doel. Dit nadat de grensrechter buitenspel over het hoofd zag. Maar al in de 3e minuut was er het eerste schot op doel, vanaf rand 16, van Tom Duindam. En even later zag Rick van Dijk zijn inzet via de keeper corner gaan. Kenmerkend voor deze middag was dat SJC in het vijandelijke strafschopgebied de bal met regelmaat liet rond gaan zonder dat RKHVV er een voet tussen kreeg. Maar ook dat er geen kans werd gezien om doeltreffend uit te halen.

Zo’n situatie was er in 8e minuut, waarbij er wel een voet tussen kwam. En waar de scheids een overtreding in zag. Jordy Groot benutte de toegekende strafschop feilloos.

Na bijna een kwartier leek Benji Broekhof zijn tegenstander te slim af te zijn, helaas zag hij  zijn inzet gekeerd. Maar de goal kwam er wel. Het was weer eens David Verweij, die vanuit een spelhervatting, slim binnen kopte: 2-0.

Sjaak Polak liet direct even vanaf de dug-out van zich horen. ‘Blijven doordekken, dwing ze de lange bal te spelen’,hoorden we hem roepen.

En SJC behield het initiatief’. Hierdoor kwamen er een aantal mooie momenten voor Benji Broekhof. De jonge SJCer liet zien dat hij behendig, balvaardig en ook nog een heel snel is.’We gaan steeds meer genieten van wat die jongen allemaal kan’, klonk het vanuit de technische staf.

Terwijl  het derde doelpunt een kwestie van tijd leek, viel dit vooralsnog  echter niet.

Ook al, omdat er van hoogstaand spel, zeker geen sprake was. Vlak voor rust nog was Stef van der Zalm op links er nog wel door heen, helaas werd zijn inzet een prooi voor de doelman.

Na de thee zagen we dat Mike Verhoek in de kleedkamer was achtergebleven. Een pittige op hem  gepleegde charge, vlak voor rust, had al voor verzorging gezorgd. Kennelijk wilde Sjaak Polak,met de topper tegen Silvolde in het vooruitzicht,met hem geen risico lopen. Juriaan van Duin verhuisde hierdoor naar het centrum en Raymond van Heijningen verving hem als rechtsback.

Hierna kwam er een periode waarin zich vooral bij SJC toch nog een aantal mogelijkheden voor deed. We noteerden er een voor Stef van der Zalm, Benji Broekhof en voor Tom Duindam. De coach wisselde ook de licht geblesseerde Rick van Dijk uit voorzorg, Jeroen Dedel was de vervanger. Timo Ruigrok werd ,vanwege een eerder opgelopen gele kaart, ook vervangen, hij door Abbas Al Tamimy.  RKHVV kon, ondanks hun veranderde tactiek, nauwelijks iets gevaarlijks terug doen. En SJC combineerde, zoals al eerder, in hun strafschop gebied bijna eindeloos door. In de 65 e minuut zag Benji Broekhof in zo’n situatie de bal tegen de binnenkant 2e paal komen. Het terug stuitende leder viel zomaar in de armen van de verbouwereerde doelman. In de daarop volgende zelfde situatie was het dan wel raak. Jeroen Dedel zag zijn schot via een been in het net verdwijnen: 3-0.

Dat RKHVV hierna een paar mogelijkheden kreeg is niet verwonderlijk. Maar de onzeker ogende gasten zagen geen kans om binnen de 16 effectief te zijn.

De wedstrijd in zijn geheel werd er ook bepaald niet fraaier op. Maar dat SJC  winnend de eindstreep zou halen stond voor de ruim 300 toeschouwers wel vast.

Na afloop ging het slechts over de komende wedstrijd op Paas-zaterdag tegen concurrent Silvolde. Welke ploeg, na tegen Achillus 1894 eerst lang te hebben achter gestaan, er toch nog een 2-2 gelijkspel uit wist te slepen.

Met nog 8 wedstrijden voor de boeg wordt het nu toch wel een beetje spannend. Geïnteresseerde realisten, en eveneens de optimisten, zien dat het de jongens van het eerste elftal serieus is. En dat de honger naar succes bepaald niet is gestild. De optimisten zien een kampioenschap aan de horizon. De realisten wijzen erop dat er nog een lange weg is te gaan.  Winst tegen Silvolde, op het eerste deel van die lange weg, zou zowel realisten als optimisten, heel erg welkom zijn.