SJC terechte winnaar bij SWZ Boso Sneek

Het klonk nog even nadrukkelijk na in de  oren. De  optimistische uitspraak van de vorige week van Sjaak Polak: ‘Dit was wel een tikkie maar we zijn nog niet knockout’.

En zijn ploeg maakte dat deze week voorlopig waar. Zij stroopten de mouwen letterlijk op en wonnen uiteindelijk met 1-3 in Sneek. En omdat concurrent Hollandia de meerdere moest erkennen in de Bataven is de voorsprong op hen met een wedstrijd meer gespeeld toch weer 7 punten.

Anders is het met Silvolde. Die opnieuw hun wedstrijd zagen afgelast. Zij staan met slechts 1 verliespunt minder dan SJC,  op de 5e plaats met 33 pinten uit 18 wedstrijden. Al met al is in deze competitie de strijd om een kampioenschap bepaald nog niet gedaan.

Het was in het verre Sneek, onder barre omstandigheden, dat SJC-ers uit de al heel vroeg vertrokken bus van Beuk stapten. Verslaggever Sjaak Verkade sprak van Siberische omstandigheden en een gevoelstemperatuur van -20 graden.

Toch begon SJC enthousiast aan de wedstrijd. Waarbij direct al bleek dat de heftige stormachtige wind van veel invloed zou kunnen zijn. En dat bleek  al snel een waarheid als een koe. Voor rust profiteerde SJC daar als eerste van. Het was Stef van der Zalm die plots zijn kans schoon zag. Een uitgekiende trap zeilde, over het hoofd van wat ver voor zijn goal staande doelman, zomaar in de touwen: 0-1. En nog voor de rust namen de zwart witten meer afstand. Deze keer was het Tom Duindam die,met een fraaie actie,het verschil in kwaliteit eventjes duidelijk maakte: 0-2.

Met die stand kwam het rustsignaal. En in die rustperiode voorspelde een vaste adviseur  van uw verslaggever, een 2e helft waarin  SJC het moeilijk zou moeten krijgen. Hij zag niet alleen in de Friezen maar vooral in de onvoorspelbare wind, een tegenstander die het SJC  heel moeilijk zou gaan maken. En we moeten toegeven dat hij niet helemaal ongelijk zou krijgen. Inderdaad was de koude en snijdende wind een factor waar rekening mee moest worden gehouden. En bovendien bleek Sneek  niet van plan om zich zomaar bij verlies neer te leggen. Een fraai doelpunt  bracht al snel de zo verfoeide aansluitingstreffer: 1-2.

Wat toch zorgde voor enige onrust, niet alleen bij de supporters maar zeker ook in het veld.  Vooral omdat door SJC het beproefde combinatiespel nauwelijks kon worden gespeeld.  Met Jeroen Dedel voor Benjii Broekhof  en ook nog Raymond van Heijningen voor Marvin Sloos zocht SJC naar betere mogelijkheden. Maar SWZ Boso Sneek kwam steeds vaker gevaarlijk door. Toch bleven de mannen onder aanvoering van Mike Verhoek overeind. En toen uiteindelijk  vlak voor tijd ook de 1-3 viel  was de opluchting groot. Het was Rick van Dijk die genadeloos  een fraaie actie wist af te ronden. Waardoor het  gelukkig een prettige thuisreis kon worden.

Trainer Polak sprak van een moeizame maar wel verdiende overwinning  in een wedstrijd waarin SJC het niet makkelijk had maar wel de meeste kansen kon creëren. Bestuurslid Rob Hoogervorst had het deze middag ervaren als ‘een rete spannende wedstrijd onder barre omstandigheden’. Ook hij vond de overwinning, in zijn beleving naast een teamprestatie het gevolg van 3 goede persoonlijke acties, volkomen terecht.

Volgende week voor SJC de thuiswedstrijd tegen RKHVV. Zij wonnen met 2-1 van Purmerstijn . En hebben donderdag eerst nog  een inhaalwedstrijd tegen de Bataven.  RKHVV, weer zo’n ploeg waartegen het niet zo gemakkelijk voetballen zal zijn.