SJC begon ook in Ermelo met ernstige tegenvaller. De eerste de beste knullige terugspeelbal werd na 10 seconden een prooi voor de attente Olivier Pilon: 1-0. En in de 3eminuut werd het zelfs 2-0 toen Ermelo-er Oktay Öztürk met een diagonaal schot de bal in het net deponeerde. SJC liep dus al heel snel achter de feiten aan. DVS ’33 mocht naar hartenlust combineren, domineerde de wedstrijd en hadden een aantal grote mogelijkheden. Even leek het erop dat SJC zich nog volledig zou kunnen herpakken. De keihardwerkende Tom Duindam was zijn directe tegenstander na bijna 25 minuten simpel de baas en schoot de aansluitingstreffer achter de keeper: 2-1. SJC putte daar kennelijk moed uit en drong opeens nog verder aan. En het werd toch weer een echte wedstrijd. Kort voor rust kwam via een fraaie combinatie Tom Duindam opnieuw in scoringspositie. Maar zijn perfect ogende kopbal viel helaas op de lat. Als die er nu eens in gegaan was!

SJC kwam na de thee natuurlijk hoopvol uit de kleedkamer. Maar die hoop bleek ijdel want DVS ’33 bleek niet van zins mee te werken aan mogelijk succes voor SJC. En na een minuut of 10 was er de 3-1, al heel snel gevolgd door de 4-1. Dit laatste doelpunt werd gemaakt vanaf 11 meter omdat Kevin Schelvis een overtreding beging bij zijn poging om spits Pilon af te stoppen. De wedstrijd was toen natuurlijk gespeeld. Zeker nadat er ook nog eens 5-1 op het scorebord kwam. Bij SJC zakten eventjes de schouders in, de meegereisde supporters vreesden een afgang als tegen DOVO. Nadat Yousef er in de 73eminuut 5-2 van maakte kwam er echter even weer iets van vuur in het spel. En met nog 10 minuten te gaan werd het via Mike van Toor zelfs 5-3. Zijn kopbal was de Ermelose keeper te machtig. Even later kwam er voor van Toor nog zo´n mogelijkheid maar die trof geen doel. SJC deed nog wel wat het kon maar moest toezien hoe DVS´33 in het slotakkoord er toch nog weer 6-3 te maken

Sjaak Polak analyseerde na afloop: ‘Mijn compliment voor de effectiviteit van DVS. Maar wij geven zomaar 2 doelpunten weg. Dan loop je wel achter de feiten aan. Maar we creëerden ook nog wel wat. Helaas zit het ons de laatste weken wel heel erg tegen’.
Dat laatste heeft wel veel te maken met kwaliteit. In Ermelo spelen een aantal voormalige profs en het spelersbudget lijkt er oneindig te zijn. In dat licht gezien verdienen ook de SJCers grote complimenten. Steeds meer zien we een eenheid ontstaan. Steeds vaker lopen de combinaties vlot over een aantal schijven. Dat geeft hoop voor de toekomst maar Polak is er nog niet. Vooral verdedigend moet het natuurlijk veel beter.

Omdat Achilles ’29, de Dijk en Eemdijk ook niet tot winst kwamen, is er onder in de ranglijst nauwelijks iets veranderd.
Het kwaliteitsverschil is in deze competitie wel erg groot. Noordwijk en DVS ’33 vallen op door het grote aantal doelpunten dat er door hen wordt gescoord. SJC hoort bij de groep de veel tegengoals moeten incasseren. Opmerkelijk was deze keer dat DOVO zijn meerdere moest erkennen in de amateurs van AJAX. Op de Toekomst werd het 3-0. Noordwijk en Quick Boys blijven kampioenskandidaten en zij deden wat van hen verwacht mocht worden. De Katwijkers wonnen met 3-0 van FC Lisse. en Noordwijk speelde VVOG finaal van de mat: 6-1. Volgende week komen de talenten van Jong Groningen bij SJC op bezoek. Zij wonnen met 2-0 van Sneek. En het zal voor SJC opnieuw niet eenvoudig zijn om resultaat te boeken. Maar mogelijk inspireren de jeugdige talenten van de profclub de mannen van Polak voldoende om voor een verrassing te zorgen.

Geef een reactie