SJC FC Lisse De tweede zege is een feit

Het avontuur in de derde divisie lijkt nu pas echt begonnen. De bekerwedstrijd aan de Duinwetering en de bij voorbaat verloren strijd tegen DOVO op het vijfde veld achter de kantine kunnen we afvinken als onwenselijk en daarom maar heel snel vergeten. De geweldige entourage rondom de eerste wedstrijd op het hoofdveld tegen FC Lisse was er eindelijk weer eens een die past bij de club SJC. En waarover dus met heel veel plezier verslag kan worden gedaan.

Het begon met een heerlijke zomeravond waarop voetballen sowieso heel plezierig is. SJC begon de wedstrijd zoals van SJC verwacht kan worden. Fris en fruitig met de blik naar voren maar bepaald niet naïef. Hoewel FC Lisse via Siali de eerste kans kreeg toonde SJC zich vanaf minuut één, de minimaal gelijkwaardige tegenstander. Het was superspits Tom Duindam die na 12 minuten voor SJC een mogelijkheid kreeg. Maar zijn kopbal viel zomaar in de gelukkig grabbelende handen van Cummins.

In de 20e minuut was het dan ook Tom Duindam die de 1-0 liet aantekenen. Geweldige actie op rechts met een splijtende voorzet van Dario Lovechio. Waar Tom zomaar tegenaan kon lopen en het net liet bollen. Verrassend genoeg kwam er van de kant van FC Lisse nauwelijks zichtbare reactie. Kennelijk vertrouwde men toch wel op een goede afloop. SJC bleef waarschijnlijk mede daardoor de ploeg die het meest recht had op een voorsprong. Met enkele verrassende actie kwam Lisse wel een paar keer richting de 16 maar de SJC verdediging kwam nauwelijks in gevaar. En een enkel afstandsschot werd steeds een prooi voor Kevin Schelvis. De ruststand was dan ook 1-0.

Na rust aanvankelijk hetzelfde beeld. FC Lisse beschikt over een aantal balvaardige spelers maar als collectief staken de blauw-gelen schril af tegen de eenheid die de zwart-witten uitstraalden. De overtuiging waarmee bijvoorbeeld Baouchi een bijna kans afwisselde met een knal op het doel die maar net naast vloog, beloofde veel goeds. De 2-0 van alweer Tom Duindam, nu op aangeven van Mike van Toor, kwam nauwelijks onverwacht.

Maar dit bleek voor FC Lisse wel het sein om wat meer strijd te gaan leveren. Er kwamen voor hen ook een aantal mogelijkheden. Eerst kon Ayoub vrij aanleggen maar zijn schot was voor de uitstekend keepende Kevin Schelvis. Even later moest deze toch zwichten toen van der Putten een rebound verzilverde: 2-1.

Trainer Robbert de Ruiter, die vooraf meldde dat FC Lisse ambitieus wilde meedoen in de strijd om het kampioenschap, begreep dat er snel wat moest veranderen. Met een drietal wisselspelers probeerde hij de wedstrijd te laten kantelen. Ook Sjaak Polak reageerde en bracht Melvin van Stijn voor Demir Strojil. Het moet gezegd dat Lisse soms wel erg gevaarlijk door kwam. Maar verdedigend sloeg SJC, met Schelvis als betrouwbare sluitpost, er zich kranig doorheen. Op het allerlaatste moment dacht Lisse toch nog de gelijkmaker te kunnen noteren, maar een fantastische reactie van Kevin Schelvis voorkwam dit. Waardoor SJC 3 punten kan bijschrijven op het saldo wat nu op 6 uit 4 komt zodat de ploeg met veel vertrouwen de wedstrijd tegen AJAX tegemoet kan zien.

1 comment

Geef een reactie