bollenstreek-van-nipsen-roy-schulpzand

Van Nispen-trainer Roy Schulpzand zal tijdens de feestdagen niet even lekker de ranglijst van de derde klasse erbij pakken. De eerste competitiehelft verliep voor de zondagtak van de club uit De Zilk ronduit teleurstellend. “Het is tijd voor een fitte spelersgroep.”

Voor Van Nispen is de bodem van het klassement na twaalf duels in zicht. “Het is een pittige competitie”, zegt de 34-jarige inwoner van Noordwijk. “Vorig seizoen zaten we in West II, nu zitten we in een gecombineerde competitie. Het voetbal in deze afdeling is duidelijk beter. Het is meer vechtvoetbal.”

Onder normale omstandigheden had Van Nispen zich met het beschikbare materiaal goed staande kunnen houden, ware het niet dat de hoofdmacht geteisterd wordt door een blessuregolf. Schulpzand mist regelmatig vijf basisspelers. “Dat is voor een kleine club als Van Nispen gewoon te veel om op te vangen”, weet hij. Zeker als je weet dat er op de blessurelijst namen staan als Ferdi Smit, Atze Bosma en Jelle Vleugel. “Dat zijn belangrijke spelers voor ons team.”

Toch zeurt Schulpzand niet. De vorige competitie zit nog fris in zijn geheugen. “Dat had weinig om het lijf”, zegt hij over de gedeelde derde/vierde klasse, waarmee de competitieleider in West II op de proppen kwam. “We kwamen net tekort voor de kampioenspoule en kwamen met allemaal mindere broeders terecht. Van een regelmatig programma was geen sprake. We hebben na de winterstop maar acht wedstrijden of zo gespeeld.”

Het prestatievoetbal op zondag heeft bij Van Nispen ook zijn langste tijd gehad, denkt Roy Schulpzand. “Het zal mij niet verbazen als de club op korte termijn het prestatievoetbal naar de zaterdag verhuist. Als spelers niet meer willen voetballen op zondag houdt het op. Voor dit seizoen was er nog een kleine meerderheid van de selectie voor spelen op zondag, maar inmiddels is dat veranderd. Als club kun je je onmogelijk doof houden voor die geluiden.”

Wat dat betekent voor zijn eigen toekomst is nog onduidelijk. “De club zal eerst met de spelersgroep om de tafel moeten, lijkt me.”

Meer informatie over Van Nispen? Klik hier
Klik hier voor de krant van Bollenstreek.