bollenstreek-rijnsburgse-boys

Dribbelen, passen, schieten. “Daar begint het mee”, zegt Ruben Plu, Hoofd Jeugdopleiding bij Rijnsburgse Boys. De club is dit seizoen begonnen met een experiment: gezamenlijke trainingen voor de JO8 en JO9.

Eén keer per week wordt door de teams in een leeftijdslijn samen getraind. “Alle spelers, ongeacht ze in de JO9-1 of JO9-4 zitten krijgen dezelfde oefenstof aangeboden. Spelers doen de oefeningen door elkaar heen en dus niet per team”, vertelt Plu. “De ervaringen tot nu toe zijn erg positief.”

Rijnsburgse Boys is daarvoor in zee gegaan met de voetbalschool van Julian Jenner. De oud-prof werd vorig seizoen trainer van de JO17 en heeft deze jaargang de JO19 onder zijn hoede. “Zijn visie sluit naadloos aan aan die van ons”, zegt Plu. “Julian vraagt veel van de kinderen, maar die worden door zijn gedrevenheid ook enthousiaster.”

Het idee achter de gezamenlijke training is dat Rijnsburgse Boys breed wil opleiden. “Op jonge leeftijd kan er nog van alles gebeuren met de ontwikkeling van een speler of speelster. Een goede speler in de JO9 hoeft in de JO10 geen uitblinker te zijn. Andersom geldt dat net zo. Door ieder kind dezelfde oefenstof aan te bieden krijgen alle spelers toegang tot de beste opleiding. Daar is het ons om te doen.” Grote voordeel is volgens Plu ook dat trainers van de gezamenlijke sessies leren. “We doen meteen aan train de trainers. Het wordt ook makkelijker om de visie op elkaar over te brengen.”

De Rijnsburgers hebben er voorlopig voor gekozen om één keer in de week samen te trainen. Plu: “De tweede training is nog met het team. Dat is een mooie combinatie.”

“We zijn bewust begonnen met de jongste jeugd. Het is de bedoeling dat we het langzaam uitbreiden. Volgend seizoen zullen we de JO10 erbij pakken. Dat is de JO9 van nu. Die zijn het al gewend.”

Wil je meer informatie over de club Rijnsburgse Boys? Klik hier.
Lees hier de krant van de Bollenstreek.