bollenstreek-rijnsburgse-boys

Rijnsburgse Boys gaat dit jaar zijn jeugdhonk vertimmeren. De ruimte krijgt een nieuwe bestemming: oudere supporters kunnen er na de wedstrijd van het eerste elftal straks rustig napraten.

De tekeningen heeft hij al gemaakt. Karly van Duivenvoorde, die in het bestuur van de Uien alles wat met de kantine heeft te maken onder zijn hoede heeft, is al druk bezig met in de inrichting. “Er komt een bar in”, zegt hij. “En tafels. We gaan het leuk aankleden. De ruimte is nu koud en kil.”

Het ‘hok’, van nog geen vijftig vierkante meter, was ooit bedoeld om de jeugd vertier te bieden. De jeugd was overal bij Rijnsburgse Boys te vinden – kantine, buiten – maar echter niet in het jeugdhonk. “Het lag eigenlijk niets te doen. Toen oudere supporters bij de ledenvergadering met het idee kwamen, hadden we gelijk zoiets van ‘dat is wel goed’. Ze hadden ook wel gelijk. Na de wedstrijd van het eerste gaat de muziek elke keer een standje hoger en nog een standje hoger. Het is reuze gezellig, zeker als we gewonnen hebben, maar de oudere garde klaagde dat zij zich niet meer verstaanbaar kon maken. Daar zat iets in. Vandaar dat we meteen met het idee aan de slag zijn gegaan.”

Volgens Van Duivenvoorde telt de supportersschare de nodige fans van boven de zestig jaar. “Een groep van vijftig, zestig man blijft altijd wel hangen.”

Voor de financiering klopte de club aan bij het wensenfonds van de Rabobank. “De leden daarvan vonden het een mooi plan. We hebben het maximale bedrag gekregen.” Met die vijfduizend euro kan de ruimte – Van Duivenvoorde schat zes bij zeveneneenhalve meter – opnieuw inrichten. “We halen het net wel of net niet binnen dat budget, maar anders zullen we als club iets moeten bijpassen.” Er komt een geluiddempend gordijn tussen kantine en seniorenhome. Van Duivenvoorde: “Er zal nog steeds muziek doorklinken, maar op de achtergrond.”

Op 15 februari staat alles bij Rijnsburgse Boys in het teken van muziek. Die avond wordt ‘Rijnsburgse Boys zingt ABBA’ gehouden. “Het is de opvolger van ‘Rijnsburgse Boys zingt Hazes’, dat we vorig jaar hebben georganiseerd”, vertelt Van Duivenvoorde. “Dat was een geweldig succes. Achttien leden van de club hebben nummers gezongen van André Hazes. Het dak ging eraf.”

Nu is het dus de beurt aan meezingers van ABBA. “We hebben negen optredens”, verklapt Van Duivenvoorde. “Sommige leden playbacken, sommige zingen zelfs live. Het wordt een happening met kostuums enzo.” Van Duivenvoorde heeft zelfs vier spelers van de hoofdmacht zo ver gekregen om in de huid van de Zweedse popgroep te kruipen. “Wie? Dat is een verrassing.”

Dat de club warm loopt voor de avond blijkt uit de kaartverkoop. “Alle kaarten zijn uitverkocht.”

Wil je meer informatie over de club Rijnsburgse Boys? Klik hier.
Lees hier de krant van de Bollenstreek.