Quick Boys bouwt in ‘hart’ van de vereniging

Quick Boys is de komende periode behalve een voetbalclub ook een ‘bouwbedrijf’. De club van Nieuw Zuid bouwt op meerdere fronten om de accommodatie aan te passen aan de eisen van deze tijd. Grootste klus die op stapel staat is de uitbreiding van de kantine.

“We gaan van achthonderd naar elfhonderd vierkante meter”, zegt bestuurslid facilitaire zaken, Dick van der Bent. Volgens hem is de uitbreiding van het huidige clubhuis het meest ingrijpende van in totaal vier projecten. “De kantine is het hart van onze club. Supportersverenigingen, spelers en ouders ontmoeten elkaar.”

De kantine
Volgens Van der Bent is het hard nodig dat er wordt uitgebreid. “De kantine stamt uit 1967. Sindsdien is er van alles aangebouwd, maar we zijn als Quick Boys ook enorm gegroeid. We zijn inmiddels een club van 2300 leden en meer dan honderd teams. Dat vraagt een andere accommodatie dan vijftig jaar geleden. We gaan ruimtes en functies herindelen”, vervolgt Van der Bent. “Daarbij steken we in op meer vergaderruimte, want daar is enorm vraag naar. Het wordt zo ingedeeld dat we er ook één ruimte van kunnen maken.”

Er komt ook een nieuw terras aan de Zuidzijde van de kantine. “De uitbreiding geeft ook de mogelijkheid om een versafdeling te maken, een gezonde Sportkantine. Dat aspect wordt steeds belangrijker”, aldus Van der Bent, die ook aangeeft dat Quick Boys overdag meer activiteiten op Nieuw Zuid wil organiseren. “Dan moet je denken aan activiteiten voor senioren. Op dit moment loopt in de gemeente Katwijk een project met vitale sportverenigingen.”

Wanneer Quick Boys begint met de omvangrijke operatie is nog niet bekend. Van der Bent: “Op het hoogtepunt van de competitie beginnen met de bouw is niet handig, vandaar dat we streven om in de zomer te beginnen. We zitten nu in de fase van vergunningsaanvraag.”

Overige projecten
Naast de uitbreiding van de kantine is Quick Boys hard bezig om twee kleinere projecten te voltooien. De eerste, het nieuwe aangezicht van de entree, is al even onderweg. “Daar is nieuw hekwerk geplaatst”, vertelt Van der Bent. “Er komt nog een muur in de clubkleuren van Quick Boys.”

En dat is een speciale muur, want hij wordt gefinancierd door mensen die tegen betaling hun naam op een steen kunnen laten graveren. “We hebben nu al driehonderd steentjes met naam”, aldus Van der Bent.

Daarnaast wordt bij veld vier een ‘paviljoen-achtige’ kiosk neergezet. “Die komt in de plaats van een koffiecorner. Die hebben we een tijdje geleden gesloten omdat het, als het regende, binnen net zo nat was als buiten. Nu hebben we een tijdelijke bouwkeet in gebruik.”

“Er komt ook een overdekt terras bij en vanuit het paviljoen heb je zicht op vier velden tegelijk. Het is vooral bedoeld voor jeugdwedstrijden in de zaterdagochtend en –middag. Ouders kunnen daar wat drinken, een broodje of fruit kopen. De aanvraag van die bouwvergunning ligt nu bij de gemeente. We verwachten in februari met de bouw te beginnen. Voor de zomer moet het af zijn.”

Het laatste project, een extra staantribune bij het hoofdveld, heeft Quick Boys ‘even’ op stil gezet. “De realisering van die tribune is een verzoek van onze supporters”, zegt Van der Bent. “Zelf willen we het ook graag, maar er komt nu zo veel op ons af dat we hebben gezegd dat dit even moet wachten.”