Oussama Siali maakt vanaf de zomer van 2018 deel uit van de selectie van FC Lisse. De 21-jarige Amsterdammer is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij Ter Leede. Oussama is een multifunctionele speler. Hij kan uit de voeten op zowel het middenveld als in de aanval.

Oussama verruilde als 19-jarige in 2016 de Amsterdamse zondag eersteklasser Zeeburgia voor hoofdklasser Ter Leede. Aanvankelijk leek Oussama voor het tweede van de Sassenheimers te komen en werd hij voorgesteld als verdediger. In zijn jeugd had Oussama echter reeds gespeeld als aanvallende middenvelder. Oussama wist zich meteen in de kijker te spelen van de Amsterdamse trainer van Ter Leede: Henk Wisman. Voor Oussama bleek de overstap naar de hoofdklasse zaterdag de juiste te zijn. Op dit niveau is naast het hogere tempo ook taktiek van groot belang. Oussama had snel een basisplaats bij Ter Leede. Ter Leede liep op het laatste moment promotie mis naar de derde divisie.

Bij Ter Leede neemt Oussama de 9 positie in. Voor Oussama was de herfst van 2017 een bijzondere periode. Hij mocht stage lopen bij de Franse topclub Paris Saint-Germain. Het kwam niet tot een contract in de Franse hoofdstad. Oussama besloot het seizoen af te maken bij Ter Leede.

Diverse clubs, waaronder FC Lisse, toonden belangstelling voor Oussama. Oussama heeft uiteindelijk gekozen voor FC Lisse. FC Lisse-trainer Robbert de Ruiter heeft graag multifunctionele spelers. In de tweede divisie moet je als team meerdere spelsystemen kunnen spelen. Oussama kan op de flanken uit de voeten, maar ook als aanvallende middenvelder.

Oussama welkom bij FC Lisse. Vanaf de zomer van 2018 zien wij jou terug in het prachtige geel-blauwe shirt van FC Lisse.