KNVB Beker: FC Twente ontvangt thuis Noordwijk

Zaterdag speelt Noordwijk de laatste uitwedstrijd voor de winterstop. ONS Sneek is de tegenstander. Daarna volgt nog op 15 december de thuiswedstrijd tegen De Dijk, om vervolgens van enkele vrije zaterdagen te kunnen genieten. Als de winterstop begint heeft Noordwijk tegen alle tegenstanders een keer gespeeld, uitgezonderd Eemdijk uit Spakenburg. Dit is de eerste wedstrijd als de competitie hervat wordt op zaterdag 12 januari.

Na de wedstrijd tegen Quick Boys is het zaak om ook de laatste twee tegenstanders serieus aan te pakken, om te beginnen ONS Sneek. Waar Noordwijk geen kans zag om na de promotie naar de Topklasse in het seizoen 2010-2011 daar constant in te blijven spelen (immers degradatie in 2013-2014) lukte dat ONS Sneek wel na hun promotie in 2012-2013. Als kampioen van de Hoofdklasse C zagen de Friezen elk jaar daarna kans om zich redelijk probleemloos te handhaven in de Topklasse en vanaf 2016-2017 Derde Divisie. Een knappe prestatie.

Het seizoen van de degradatie van Noordwijk was het enige seizoen dat beide ploegen elkaar in het recente verleden tegen kwamen. In Sneek verloor Noordwijk met 2-0, thuis werd gewonnen met 3-0. ONS bevindt zich dit jaar op een positie in de middenmoot. In vergelijking met de vorige seizoenen zijn er nu omstreeks de winterstop al meer punten behaald. Ook dit jaar ziet het er dus naar uit dat ONS zich zonder problemen zal handhaven.

Opvallend is het geringe aantal gelijke spelen, één tot nu toe. En dat was uit tegen DVS’33, tot nu toe het enige puntverlies thuis voor de Ermelo-ers! Opvallend is look het geringe aantal tegendoelpunten, 16. Na Quick Boys hebben de Snekers de minste goals tegen. Daar staat tegenover dat ook het aantal gemaakte doelpunten aan de lage kant is, 20. De selectie van ONS kent een aantal spelers die in de Bollenstreek gevoetbald hebben: Nick Kuipers bij Rijnsburgse Boys en de broers Genridge en Denzel Prijor bij FC Lisse. In de goal staat de bekende, inmiddels 41-jarige Barry Diteweg.

We hopen op een leuke wedstrijd op het Zuidersportpark in Sneek. De wedstrijd vangt aan om 15.00 uur.