Warmunda-Menno-van-Noort

Menno van Noort wil zich dit seizoen met Warmunda in de top van de vierde klasse spelen. Dat doet hij op een voor hem nieuwe positie. “Als linksback ben je tegenwoordig een halve aanvaller.”

Hij voetbalt dit seizoen gescheiden van zijn oudere broer Brian, die verkaste naar Valken’68 waar hij herenigd werd met oud-Warmunda-trainer Alan Campfens. “Het was apart om samen met Brian in een elftal te spelen”, zegt de 23-jarige student. “Hij kreeg de kans om hoger te spelen bij Valken’68. Die kans heeft hij gegrepen.”

IT-Rijnsburg

Zijn eigen toekomst ligt, zeker op de middellange termijn, bij Warmunda. In Warmond, geven zijn trainers aan, is hij zich aan het ontwikkelen als een belangrijke speler. Remco Breuer, met Barry van Rijn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de hoofdmacht, omschrijft Van Noort als ‘onze stille kracht’. “Ik vind ‘m een supergoeie voetballer maar hij is altijd een beetje onder de radar.”

Die supergoeie voetballer kreeg dit seizoen een nieuwe positie in het veld aangewezen. Van Noort vertoont tegenwoordig zijn kunsten als linkervleugelverdediger. “Er zijn wat veranderingen in het elftal geweest en daardoor hebben de trainers moeten schuiven. We hebben best wel veel middenvelders. Ik kan me voorstellen dat ze mij linksback hebben gezet.”

Van Noort, die de afgelopen jaren op het middenveld speelde, voldoet qua profiel ook perfect aan die van de ideale linksback. Hij is snel, technisch bekwaam en raakt niet snel van de wijs. “Ik krijg de ruimte om mijn acties te maken vanaf links en aanvallend mee te doen”, zegt Van Noort. “We proberen dominant te spelen. In de meeste wedstrijden in de vierde klasse zijn wij de bovenliggende partij en daardoor automatisch meer in de aanval. Mijn eerste taak is natuurlijk het uitschakelen van de rechtsbuiten van de tegenstander, maar in negen van de tien wedstrijden is er voor mij aan de linkerkant ruimte om op avontuur te gaan.”

Van Noort is inmiddels aan zijn derde opeenvolgende seizoen in Warmunda 1 bezig. “Ik heb een beetje vreemde carrière”, geeft hij aan. “Ik heb na mijn juniorentijd al een jaar in het eerste gespeeld. Daarna heb ik in een lager elftal gevoetbald met vrienden. Dat was gezellig, maar ik miste het selectievoetbal.”

Warmunda heeft dit seizoen een elftal waar rekening mee gehouden moet worden in de vierde klasse A. “Ik denk dat we voor weinig teams onderdoen. We hebben veel goede voetballers in de ploeg. Jongens waaraan je de bal met vertrouwen afgeeft. Sjoerd Winkeman is zo’n speler. Die doet er altijd iets goeds mee.”

Warmunda heeft intussen de eerste derby met Teylingen achter de rug. In dat duel lieten Van Noort en zijn ploeggenoten zien niet zenuwachtig te worden van een sfeervolle ambiance met het nodige vuurwerk en een vroege achterstand. “Je hebt een stuk of zes, zeven clubs die aan elkaar gewaagd zijn. Wij willen zo lang mogelijk meedoen voor de prijzen. Die kwaliteiten hebben we.”

Klik hier voor meer artikelen over Warmunda.
Klik hier voor meer informatie over Warmunda.