KNVB Beker: VV Katwijk – sc Heerenveen

Vanavond speelt Katwijk in de 1e ronde van de KNVB Beker tegen Eredivisionist sc Heerenveen. De wedstrijd start om 19.45 uur. Katwijk hoefde geen voorrondes af te werken, dankzij het behaalde kampioenschap in de Tweede Divsie. Ook voor sc Heerenveen is het de eerste wedstrijd van dit seizoen in het bekertoernooi. De ploeg uit Friesland bezet op dit moment de 12e plaats in de Eredivisie.

Afgelopen weekend won Katwijk zwaarbevochten met 1-2 bij SVV Scheveningen. De ploeg uit Katwijk eindigde de wedstrijd weer met tien man, na een dubieuze rode kaart voor Mamedov.

Sc Heerenveen kwam zaterdagavond tegen Excelsior knap terug tot 3-3. Na een 3-1 achterstand kwamen de Friezen in blessuretijd terug tot 3-3 door een goal van invaller Jizz Hornkamp. De jongeling maakten zijn debuut voor de club.

‘De kans is groot dat we het niet redden.’ Jack van den Berg herhaalt nog maar eens dat er geen bekerstunt van Katwijk verwacht moet worden. Het is geen bewuste poging om in de rol van underdog te kruipen, ontkent de 59-jarige Rotterdammer. ‘Ik ben realistisch. Normaliter is het niveauverschil tussen Eredivisie en Tweede divisie te groot. Dat zal iedere voetbalkenner met me eens zijn.’

Hoewel Jack van den Berg sc Heerenveen woensdag dus als favoriet voor de zege beschouwt, wil hij dat Katwijk zijn huid zo duur mogelijk verkoopt. ‘Ik zal de spelers voorhouden dat ze in een goed resultaat moeten geloven. We willen ons laten zien en het Heerenveen zo moeilijk mogelijk maken. sc Heerenveen-spelers Mitchell van Bergen en Warner Hahn hebben zin het duel met de kampioen van de tweede divisie “We gaan het niet onderschatten en ook gewoon genieten van het bekervoetbal.”

Clay Ruperti is woensdag scheidsrechter bij Katwijk – sc Heerenveen. De 27e jarige leidsman is vooral actief in de Jupiler League. Ruperti wordt woensdag bijgestaan door assistent-scheidsrechters Nicky Siebert en Johan Hubers

Geef een antwoord