Quick Boys bouwt in ‘hart’ van de vereniging

De Technische Commissie van de blauw-witten heeft overeenstemming bereikt met Darren Maatsen. De aanvaller komt transfervrij over van NAC Breda en tekent een eenjarig contract op sportpark Nieuw Zuid. Maatsen, die gaat spelen met rugnummer 11, zal vanavond zijn eerste training met de selectie afwerken.


De dertigjarige Maatsen speelde circa 250 wedstrijden in het betaalde voetbal. De buitenspeler was onder meer actief voor Excelsior, Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk. In het buitenland was de geboren Vlaardinger actief op het hoogste niveau in Schotland, Griekenland en Noorwegen. Maatsen kwam oorspronkelijk voort uit de jeugdopleiding van Excelsior Maassluis. Na zijn vertrek bij NAC Breda hield de buitenspeler dan ook zijn conditie op peil bij de competitiegenoot uit het Westland.

Na het vertrek van Kay Tejan heeft Gert Pluimgraaff de tijd genomen om de plotseling ontstane vacature in te vullen. ,,Wij zijn zorgvuldig op zoek gegaan naar een vervanger. Met Darren denken wij een zeer goede kandidaat in huis gehaald te hebben. Hij is een speler met een geweldige staat van dienst en brengt een karrevracht aan ervaring met zich mee. Ik ben blij dat wij voor het sluiten van de transfermarkt nog een speler van zijn kaliber hebben weten te strikken,” geeft de bestuurslid Selectievoetbal aan.

,,Ook mijn oude club wilde mij graag erbij hebben,” bekent Maatsen tijdens zijn presentatie. ,,Het was een moeilijke beslissing, want ik deed een groot gedeelte van de voorbereiding mee met Excelsior Maassluis. Maar Quick Boys is natuurlijk een gevestigde naam in het amateurvoetbal. Een van de grootste clubs waarover je altijd goede verhalen hoort. Ook de derby’s in de Bollenstreek spreken mij erg aan. Dat heeft zeker meegewogen in mijn beslissing om voor Quick Boys te kiezen, net als het feit er op natuurgras gespeeld wordt.”

Saillant detail is dat de vleugelaanvaller al vrij vroeg in het seizoen tegenover zijn jongere broer Dalian (AFC) zal spelen. Op 11 september aanstaande staat het duel met de Amsterdammers op het programma. ,,We hebben daar inderdaad over gesproken afgelopen week. Dat is natuurlijk een mooi affiche voor ons en voor onze familie een wedstrijd om de agenda voor vrij te houden. Ook Dalian is trouwens heel erg positief over Quick Boys. Hij heeft mij uitgebreid geïnformeerd over de club en de competitie.”

Vanavond sluit Maatsen aan bij de groep. ,,Het is moeilijk te zeggen hoever we zijn als team, maar ik weet wel dat de verschillen in de Tweede Divisie erg klein zijn. We zullen pas na een paar wedstrijden een gerichte doelstelling kunnen formuleren, denk ik. Maar als je kijkt naar de namen van de spelers die we hebben, dan mogen we best ambitieus zijn. Dat hoort ook bij een club als Quick Boys.”

Bron: Quick Boys.
Klik hier voor meer artikelen over Quick Boys.