Net voor de coronastop had hij zijn basisplaats terug: Quick Boys-rechtsback Kevin Gomez Nieto kon terugzien op twee goede wedstrijden, tegen ASWH (competitie) en Roda’46 (beker). “Bij een club als Quick Boys is de concurrentie altijd groot. Je kan geen moment op je lauweren rusten.”

HappyPoint_desinfectie
De 27-jarige Zoetermeerder kijkt niet met een heel voldaan gevoel terug op de eerste reeks van wedstrijden met Quick Boys. De Katwijkse ‘blauwen’ hebben voor de positie van rechtsback ook de beschikking over Chima Bosman en die kreeg ook aanvankelijk de voorkeur. “Je bent nooit zeker van een basisplaats”, weet Gomez Nieto. “Ik heb vorig seizoen alles gespeeld. Dat ik niet speelde, was niet fijn. Ik heb het er met de trainer over gehad. De inhoud van dat gesprek hou ik voor me, dat is iets tussen hem en mij. Het is aan mij om te laten zien dat ik de rechtsback van Quick Boys ben.”

Hij verdeelt zijn tijd tussen Quick Boys en dat van een uitzendbureau. Hij besloot jaren geleden bewust een opleiding te volgen en voorrang te geven aan een maatschappelijke carrière. Nu probeert hij werkzoekenden aan een baan te helpen en bedrijven aan goed en gemotiveerd personeel. “Ik zoek de juiste match”, zegt hij over zijn werk. “Ik doe dat voor de logistiek- en financieel/administratieve branche. Corona is goed voelbaar, al zijn werkgevers wel beter voorbereid dan in bij de eerste lockdown in maart. Toen kwam het plotseling en was het een soort overval.”

Feyenoord
Als klein jongetje droomde hij ervan om profvoetballer te worden. Na twee jaar DSO in zijn woonplaats werd de kleine pingelaar al opgepikt door Feyenoord. Tien jaar lang speelde hij in de opleiding van de Stadionclub. “Dat was een geweldige tijd. Ik speelde met jongens als Vincent Janssen, Nathan Aké, Achachbar, Ebicilio, Karsdorp, noem ze maar op. Ik ging op school in de buurt, een LOOT-school. Alles was afgestemd op het voetballen. We hadden een fantastische lichting. Dat blijkt wel uit het feit dat veel spelers zijn doorgebroken.”

Voor hemzelf zat die doorbraak er niet in. “Ik kreeg geen contract. Het was in de periode dat Ronald Koeman trainer was van Feyenoord en jong talent noodgedwongen de kans kreeg. Toen ik junior af was, zat alles vol. Feyenoord had toen nog geen beloftenelftal. Ik kreeg geen contract aangeboden.”

Zijn zaakwaarnemer regelde een stage bij Stoke City, dat net was gepromoveerd naar de Premier League. “In twee dagen maakte ik genoeg indruk om een contract te krijgen. Ik kwam te spelen bij het beloftenelftal, dat ook op het hoogste niveau actief was. We speelden tegen de tweede teams van Chelsea, Manchester City en Manchester United. Ik had alleen pech dat ik na een paar maanden een blessure opliep na een onbezonnen tackle van een medespeler op de training. Ik had een paar maanden nodig om te revalideren. Toen ik terugkwam was het seizoen bijna voorbij en twijfelde de club of ze mij een nieuw contract moesten aanbieden. Ze hielden mij lang aan het lijntje en beloofde dat ik in de laatste twee wedstrijden nog een kans zou krijgen. Toen ik in beide wedstrijden op de bank bleef, wist ik genoeg. Het vervelende was wel dat het juni was en dat heel veel selecties in Engeland al vol zaten.”

Helmond Sport
Hij keerde terug in Nederland, waar Helmond Sport hem een contract aanbood. “Achteraf was dat een verkeerde keuze. In Nederland is de eerste divisie sowieso lastig. Er is bijna geen geld, de entourage was ook niet om over naar huis te schrijven. Dat straalde ook van Helmond Sport af. Ik woonde in Helmond, maar zat daar in mijn eentje. Er was bijna niks te doen. Ik heb nog twintig wedstrijden gespeeld, maar het was een verkeerde match. Ik zag mezelf niet nog langer op die manier profvoetballer zijn.”

De buik vol van het betaald voetbal besloot Gomez Nieto het over een andere boeg te gooien: hij werd speler van Scheveningen en ging een studie volgen. “Bij Scheveningen heb ik het reuze naar mijn zin gehad. Ik kon het voetbal uitstekend combineren met mijn studie en een maatschappelijke carrière. Na vier jaar was ik wel toe aan een nieuwe uitdaging. Quick Boys was één van de clubs die interesse had en toonde zich van alle clubs ook het meest doortastend. Het is prachtige club om voor te spelen, bij thuiswedstrijden is de ambiance geweldig.”

Quick Boys kende een goede start van de competitie. “Het is een droom om kampioen te worden, maar het is een feit dat andere clubs een groter budget hebben”, zegt Gomez Nieto, die een nieuw avontuur in het betaalde voetbal uitsluit. “De eerste divisie kan mij gestolen worden. Bovendien denk ik niet dat ze op een 27-jarige speler zitten te wachten. Ik word al lang overgeslagen in de scoutingslijstje. Prima hoor, ik ben tevreden zoals het nu is bij Quick Boys.”

Klik hier voor meer informatie over Quick Boys
Klik hier voor meer artikelen over Quick Boys