Glenn Lobbezoo is een 24 jarige centrale verdediger van VV Kagia. In de F-jes is hij begonnen met voetballen bij FC Lisse, hij heeft hier heel zijn leven in de selectie gespeeld, waarna hij ook nog is drie jaar in de selectie van de senioren speelde. Bij Lisse heeft hij zijn officieuze debuut gemaakt in het eerste tijdens een oefenwedstrijd. Hij was toen 19 jaar. Twee jaar later maakte hij zijn officiële debuut in het eerste van Kagia.

banner_koningsport_small_VJ

We vroegen Glenn om een ‘korte introductie’ van hemzelf. “Glenn Lobbezoo, 24 jaar. Ik werk nu sinds 2 jaar fulltime bij het bedrijf van mijn vader (installatiebedrijf). Ik wil dit uiteindelijk ook gaan overnemen binnen een aantal jaar. Dit wordt een leuke uitdaging om te gaan ondernemen. De grootste uitdaging is op dit moment om nieuwe monteurs te vinden. In dit technische vak is personeel steeds schaarser, en ook jonge mensen gaan steeds minder dit vakgebied in.

Zoals al eerder vermeld begon Glenn met voetballen bij FC Lisse, maar hij brak nooit echt door in het eerste. Bij Kagia gebeurde dat wel. “Ik ben in de F-ies begonnen met voetballen bij FC Lisse. Daar heb ik de hele jeugd doorlopen in selectieteams. Uiteindelijk heb ik de selectie van FC Lisse 1/2 gehaald, en daar heb ik 3 jaar in gezeten. Ik heb veel meegetraind met het 1e en ook veel oefenwedstrijden gespeeld maar van een officieel debuut is het helaas nooit gekomen. Na 3 jaar heb ik toen de keuze gemaakt om naar Kagia te gaan, om daar in het 1e te gaan voetballen. Voor Kagia ben ik inmiddels aanvoerder geworden en probeer ik elke week belangrijk te zijn voor het team.

Glenn voelt zich nu thuis bij de club uit Lissenbroek. “Op voetbalgebied zit ik op dit moment goed bij Kagia. 2x in de week trainen komt mij qua tijd beter uit dan 3x dus een stap omhoog in niveau zie ik ook niet zitten. Aangezien ik veel ambitie heb in het bedrijf van mijn vader steek ik daar nu liever veel tijd in. Ik zie mezelf dus nog langer bij Kagia voetballen in combinatie met een eigen installatiebedrijf runnen”.

Net als elke voetballer heeft ook Glenn zijn hoogte en dieptepunten gehad. “In mijn 2e seizoen Kagia zijn we kampioen geworden in de 3e klasse. We werden ongeslagen kampioen en het feest daarna was om niet te vergeten. Het kampioen worden met Kagia is dus wel een hoogtepunt. In hetzelfde kampioensjaar brak ik in maart mijn kuitbeen. Dit betekende einde seizoen en 6 weken gips. Na zo’n goed seizoen was het wel spijtig dat ik de kampioenswedstrijd dus niet zelf mee kon doen”.

Glenn is een verdediger en dus is het logisch dat zijn voorbeeld ook een verdediger is. “Ik heb niet per se een favoriete voetballer. Maar in mijn positie vind ik Van Dijk wel een voorbeeld. Verdedigend bijna niet te passeren zoals het hoort bij een verdediger. Maar één van mijn sterkere punten is ook vooral de opbouw en de lange bal. Als je naar zijn trap kijkt hoe hij ballen over 50 meter weglegt is dat wel een goed voorbeeld om naar te kijken”. Maar als het gaat om voorbeelden bij de club, is hij heel duidelijk. “oor een club als Kagia zijn vrijwilligers heel erg belangrijk. Ik kan daar niet 1 persoon bij aanwijzen. Het zijn dus voor de personen die veel voor kagia doen waar wij als spelers blij mee moeten zijn. Het is altijd goed geregeld op de club en dat is toch wel erg belangrijk”.

De voetballer van Kagia heeft naast voetbal ook nog andere sporten die hij leuk vind om te beoefenen. “Naast voetbal, Golf en Tennis ik graag. Vooral in de zomermaanden als de voetbal stilligt ga ik vaak tennissen of golfen. Ik zie deze sporten echt als een hobby, maar eenmaal bezig ben ik er wel heel fanatiek in. De 3e helft bij Kagia is buiten corona om ook een hobby te noemen, het is namelijk altijd gezellig in de kantine en tot ver na de kantine”.

Voor Glenn is spelen bij Kagia enorm belangrijk. Voetbal is een goede uitlaatklep voor hem. “Voetbal heeft een hoop te bieden. Doordeweeks is het lekker om 2 avondjes in de week bezig te zijn. Op zaterdag bestaat bijna de hele dag uit voetbal. Vaak even bij het 2e kijken, dan zelf ballen en daarna altijd gezelligheid in de kantine. Voetbal is naast sport dus ook een goede uitlaatklep én het brengt een hoop gezelligheid en ontspanning daar omheen. Van de rituelen ben ik absoluut niet. Het enige wat ik doe is er op vrijdag rekening mee houden dat ik zaterdag  fit ben voor de wedstrijd”.

Hoe staat het er dit seizoen voor en wat zijn de verwachtingen voor Kagia dit seizoen. Ook dit vroegen wij aan Glenn. “Vorig seizoen is heel gek geëindigd dankzij corona, en we stonden op dat moment 1 na laatste wat absoluut niet goed was. Dit seizoen hebben we tot nu toe 1 competitie wedstrijd gespeeld tegen de kampioenskandidaat UVS. Dat werd gelijkspel waar we tevreden mee waren. De 2e wedstrijd werd afgelast door corona bij de tegenstander. Afgelopen week weer gelijkgespeeld tegen een andere kampioensploeg dus het begin is prima te noemen. Het is vooral te hopen dat we het hele seizoen kunnen uitspelen. Met deze start hoop ik dat we lekker mee kunnen draaien in de middenmoot. Het is alleen te hopen dat we dit seizoen kunnen afmaken, aangezien de regels steeds strenger worden. Mijn voornaamste doel is vooral om te voorkomen wat er vorig jaar gebeurde, toen kwamen we wel in een negatieve spiraal terecht waardoor we veel te vaak verloren. Persoonlijk wil ik dit seizoen wat vaker vooruit voetballen wat hopelijk resulteert in wat assists of goals, zo wil ik nog belangrijker worden voor het team”.

Klik hier voor meer artikelen over VV Kagia
Klik hier voor meer informatie over VV Kagia