Bram Ros verlengde zijn contract bij Rijnsburgse Boys onlangs tot de zomer van 2022. Een mooiere waardering voor zijn prestaties in het eerste elftal van de ‘Uien’ kan de jonge Hagenaar niet krijgen. “Ik voel me hier ook erg op mijn gemak. De club heeft ook nog een optie om mijn contract één seizoen te verlengen.”

HappyPoint_desinfectie
“Hopelijk kunnen we snel weer voetballen”, zegt Ros (22), die zich met de selectie van Rijnsburgse Boys zo goed en zo kwaad dat in het huidige coronalandschap kan voorbereid op de herstart van de competitie. “Fit blijven is het enige wat nu telt. Iedereen verlangt natuurlijk weer naar wedstrijden. We zullen met elkaar nog even geduld moeten hebben.”

Overdag loopt hij in de klas. “Ik ben bezig met mijn laatste jaar op de Pabo, de lerarenopleiding. Ik loop nu stage op een school in Den Haag voor moeilijk lerende kinderen. Dat is iets wat erg bij mij past. De kans is groot dat ik daar, als ik mijn diploma op zak heb, verder in ga. Met dat soort kinderen werken spreekt mij erg aan.”

Op voetbalgebied heeft hij zijn voorlopige eindbestemming wel gevonden. “Rijnsburgse Boys is een prachtige club. Heel veel beter kan je het als voetballer op dit niveau niet treffen. Een leuke spelersgroep, aardige mensen in de club en een grote en trouwe achterban. De voetbalbeleving is groot.”

Andersom is die match er ook. De middenvelder werd in de korte tijd dat hij op sportpark Middelmors speelt, een belangrijke speler. Zo belangrijk dat trainer Henk Wisman besloot Ros de aanvoerdersband dit seizoen om de arm te schuiven. “Thomas Bakker was vorig seizoen aanvoerder, dit seizoen ging het tussen Jordy Strooker en mij. Jordy raakte echter geblesseerd. Ik vind het een eer om aanvoerder te zijn van deze club. Ik ben immers pas 22 jaar, maar ik ga door die band om mijn arm geen gekke dingen hoor”, verzekert hij. “Ik wil mezelf zijn.”

En dat is een rustige jongen die zijn mondje weliswaar bij zich heeft, maar in het veld vooral zijn benen laat spreken. Hij verzaakt nooit en dat viel ook de supporters van Rijnsburgse Boys eerder al op. Niet voor niets werd hij gekozen tot speler van het jaar.

Vorig seizoen was er het gerucht dat SC Heerenveen belangstelling zou hebben voor de halfliniespeler. “De geruchten dat Heerenveen mij zou volgen heb ik ook gehoord. Verslaggever Willem van Zuilen van TV West vertelde me dat. Zelf heeft Heerenveen nooit iets laten weten. Ik zou het dan moeten weten, want ik heb geen zaakwaarnemer.”

Van Zuilen speelde eerder een cruciale rol in de overgang naar Rijnsburgse Boys. Hij tipte de tweededivisionist toen de Rijnsburgers op zoek waren naar een ‘zes’. “Willem had mij regelmatig zien spelen bij HBS. Als een club als Rijnburgse Boys zich meldt voel je je gevleid, uiteindelijk wil je als voetballer het hoogste bereiken.”

De inkt van de pen waarmee hij zijn contract bij de ‘Uien’ had ondertekend was net droog toen Go Ahead Eagles op de stoep stond. “Ik heb in Deventer een paar dagen stage gelopen. Veel haast maakte Go Ahead niet, vandaar dat ik de knoop toen zelf heb doorgehakt. Ik vond dat ik duidelijkheid moest geven naar Rijnsburgse Boys toe.”

Klik hier voor meer informatie over Rijnsburgse Boys
Klik hier voor meer artikelen over Rijnsburgse Boys