Historische samenwerking Teylingen en Ter Leede.

De Sassenheimse clubs Teylingen en Ter Leede doen dit seizoen met een gezamenlijk meisjesteam onder vijftien jaar mee aan de competitie. “Historisch”, noemt Ter Leede-voorzitter Ronald Vonk de samenwerking. Teylingen en Ter Leede zijn goede buren op sportpark Roodemolen.

“Wij hadden acht meisjes in de leeftijdsklasse tot 15 jaar, Teylingen ook. Na een paar goede gesprekken is deze samenwerking geboren”, zegt Vonk. Het gecombineerde team speelt in een neutraal shirt. “Lichtblauw van kleur, de Manchester City-kleur, zeg maar. Op de ene mouw staat het logo van Teylingen en op de andere mouw ons logo. De thuiswedstrijden op zaterdag werden sowieso al verspreid over ons gezamenlijke sportpark gespeeld, dus het probleem van verdeling van thuiswedstrijden hebben we niet.

Wij zien het echt als een win-win situatie. Voor die meiden is het helemaal fantastisch. Die kunnen meedoen aan activiteiten bij Teylingen én bij ons.” Vonk sluit niet uit dat beide clubs in de toekomst meer gaan samenwerken. “Waarom niet? Als je elkaar op deze manier kan helpen, zullen we het niet nalaten. Het woord fusie zal ik niet in de mond nemen. Een fusie is ook niet nodig, want beide clubs zijn kerngezond. We hebben allebei onze eigen achtergrond, maar dat we op deze manier wat voor elkaar kunnen betekenen, bewijst dit gecombineerde elftal.”