bollenstreek-valken-68-valken68-alan-campfes

Alan Campfens beschouwt zijn eerste seizoen bij Valken’68 als een bouwjaar. Het ‘niets moet en alles mag’-principe gaat bij de 41-jarige oefenmeester echter niet op. Hij vraagt van zijn spelers om beleving en toewijding.

Dat is al terug te zien in het aantal trainingssessies waaraan de voormalig speler van UVS, de Ajax- en Feyenoord-jeugd, Rijnsburgse Boys, Ter Leede en SJC zijn pupillen wekelijks onderwerpt. Tot deze maand waren dat er drie. “Ik wil dat mijn spelers fit en fris zijn. Ik ben ervan overtuigd dat dat in een seizoen een punt of acht, negen verschil kan maken. Een gozer die fit is rondt net even wat beter op doel af.”

Waar de concurrentie in de tweede klasse het over het algemeen doet met een dinsdag- en donderdagtraining daar heeft Campfens zijn selectie ook al op maandag op het trainingsveld staan. “Niet dat ik ze dan de graspolen eruit laat lopen, wel om ze een goede hersteltraining voor te schotelen. Dat maakt de weg vrij voor een intensieve training op dinsdag. Het lichaam is dan al geprikkeld.”

Volgens de trainer zijn zijn spelers veel fitter en frisser dan vorig seizoen en is ook de blessuregevoeligheid fors afgenomen. “Die training op maandag duurt maximaal een uurtje, maar is wel heel belangrijk om het lichaam in de beste vorm te houden.”

Campfens heeft zijn eerste seizoen bij de roodgele roofvogels omgedoopt tot bouwjaar. Fittere spelers is slechts één van de vele aspecten waar hij aandacht aan besteedt. “Maar het is wel een belangrijke om te zorgen dat op het veld uitgevoerd kan worden wat ik graag wil.” Hij wil spelpatronen terugzien. “Automatismen, maar dat krijg je alleen als je er veel op traint. Ik ben constant bezig om spelers bewust te maken van hun handelen. Dat geldt voor de aanval, maar ook voor de verdediging.”

Een spiegel voorhouden hoort daar ook bij. Na de wedstrijd tegen Te Werve, door Valken’68 met 4-0 gewonnen, pakte hij de video-opnamen erbij. “De spelers konden met eigen ogen zien dat de eerste 25 minuten te schandalig voor woorden was. De instelling waarmee we die wedstrijd begonnen was niet goed. Je hoopt uiteraard dat spelers gaan nadenken en dat zoiets nooit meer voorkomt.”

Hij vraagt om beleving en toewijding van zijn spelers. “We hebben spelers die in het verleden goed genoeg waren voor de derde divisie en de hoofdklasse, maar als zij denken dat ze het in de tweede klasse even doen, werkt het niet”, aldus Campfens, die met Valken’68 de ‘doelstelling’ heeft neergelegd om in elk geval een stabieler seizoen te draaien dan vorig jaargang. Toen was het lange tijd moeizaam van Valken-kant, maar werd dankzij een eindsprint wel de laatste periodetitel nog gewonnen.

“Ik hoor nu ook links en rechts de verhalen dat we voor het kampioenschap kunnen gaan. Het zal best. Ik kan daar niet zo veel mee. We zijn volop bezig met een proces van vooruitgang boeken. Dat is het doel, een eventueel succes later is een gevolg.”

Wil je meer informatie over de club Valken’68? Klik hier.
Lees hier de krant van de Bollenstreek.