N.I.V.O.-Sparta gaat ook na de carnaval door waar het al mee bezig was: winnen. Vandaag werd op het eigen sportpark De Watertoren kinderlijk eenvoudig Drechtstreek aan de kant gezet. Het werd maar liefst 6-0 met als kleine grote man Daan Schreuders met liefst vier goals.

Al vroeg in het duel kwam N.I.V.O.-Sparta op een 1-0 voorsprong en zou die voorsprong ook niet meer uit handen geven. Volgens officiële waarnemingen  kreeg Daan Schreuders na vijftien seconden (!) al de bal in de zestien aangespeeld en tekende hij voor de openingstreffer. N.I.V.O.-Sparta zat al snel op rozen en het had ook binnen tien minuten al 2-0 kunnen zijn. Een vrije schotkans van Willem Looijen in de zestien ging echter via de onderkant van de lat weer het veld in.

Nadat ook Drechtstreek (indraaiende corner), Nikbahkt en opnieuw Looijen dichtbij een goal waren was het uiteindelijk de topscorer van de Tweede Klasse F die scoorde. Het was Frenk Schaap die ogenschijnlijk het geluk aan zijn zijde had en de doelman van Drechtstreek met een chip in de korte hoek verraste. Nadat Drechtstreek nog de paal raakte (vanuit een voorzet vanaf rechts) werd het in korte tijd 4-0 door twee goals van Schreuders. De carnaval zal onze buitenspeler ogenschijnlijk goed hebben gedaan.

Vlak na rust zou Schreuders de aandacht nog meer naar zich toe trekken. De buitenspeler tekende namelijk na goed samenspel van Schaap (wegdraaien) en Slob (voorzet) voor de 5-0. Het was voor trainer Theo de Boon het startsein voor een aantal wissels.  Heym Homburg kwam in de ploeg voor Levi Slob, Roan van der Zalm voor Romano Tapirama en niet veel later Daniel Goncalves voor Mo Nikbahkt.

Willem Looijen tekende na die wissels nog voor de 6-0. Looijen had het de afgelopen weken lastig met een aantal wedstrijden op rij zonder goals, het doelpunt vandaag was zonder meer een bevrijding. De aanvaller zou in het slot van de wedstrijd niet meer in scoringspositie komen. N.I.V.O.-Sparta en Drechtstreek geloofden het met een tussenkomst van een korte pauze (hevige hagel) wel.

N.I.V.O.-Sparta had vandaag dus weinig moeite met Drechtstreek dat eerder nog Roda Boys op eigen veld met 5-1 versloeg. Ondertussen zag het op de rest van de ranglijst een hoop teams voorlopig afhaken. Vooralsnog blijft enkel Papendrecht in het spoor. Die ploeg won vandaag van Altena en heeft een achterstand van 1 punt en een wedstrijd meer. Nummer drie Roda Boys staat inmiddels op 6 punten achterstand. Die ploeg kwam vandaag niet verder dan 1-1 tegen hekkensluiter NOAD ’32.

Er wachten voor N.I.V.O.-Sparta nog negen finales. De eerstvolgende is volgende week in Vianen tegen Brederodes. Tot volgende week!
Foto’s: Marco Oomen.