De jeugdopleidingen van SJC en Alphense Boys gaan samenwerken!

Vanaf  het seizoen 2018-2019 gaan SJC en Alphense Boys samenwerken om de jeugdopleidingen van beide verenigingen verder te ontwikkelen. De samenwerking is één van de stappen uit het voetbalplan die SJC zet om de jeugdopleiding komende jaren naar een hoger niveau te brengen.

De afgelopen maanden heeft de technische jeugdcommissie van SJC achter de schermen hard gewerkt om de jeugdopleiding van SJC verder door te ontwikkelen. SJC heeft de ambitie om de organisatie van de hele jeugdopleiding voor zowel recreatieve teams als selectieteams, voor meiden- en jongensteams te verbeteren. Bij SJC telt iedereen mee en moet elke jeugdspeler het maximale uit zichzelf kunnen halen. Een goede organisatie van de jeugdopleiding is daarom een vereiste.

Daarnaast heeft SJC de uitdrukkelijke wens om haar seniorenselectie voor het overgrote deel uit zelf opgeleide spelers te laten blijven bestaan. Er is toch niets mooiers dan eigen jeugd in SJC 1 te zien voetballen en de tribune met familieleden vol te zien stromen?

Een onderdeel daarvan is dat er een nieuw jeugdvoetbalplan is geschreven waarin de koers wordt uitgelegd. Hiervoor hebben we eerst informatie ingewonnen bij Alphense Boys. Deze club staat bekend om haar goed georganiseerde jeugdopleiding, het niveau waarop jeugd selectieteams voetballen en het aantal jeugdspelers dat zij per seizoen aan profclubs en KNVB teams aandragen.

De voorzitters van beide verenigingen hebben in juni met elkaar afgesproken om binnen de jeugdopleiding met elkaar te gaan samenwerken. De samenwerking bestaat vooral uit het delen van kennis en het verbeteren van elkaars jeugdopleiding door gezamenlijk trainerscursussen en clinics te organiseren. Door dit samen te organiseren is het bijvoorbeeld eenvoudiger om voor een cursus een KNVB docent op locatie te krijgen.

Ook zal er worden samengewerkt op het gebied van talentherkenning en talent-ontwikkeling. Als je kind écht goed genoeg is om bij een profclub te kunnen spelen en je kind die ambitie heeft, dan kunnen SJC en Alphense Boys helpen om die droom te verwezenlijken.

De samenwerkingsovereenkomst is op maandag 20 augustus 2018 in het complex van SJC ondertekend door beide voorzitters en door Paul Bahlmann (Technisch Coördinator Jeugdselecties Alphense Boys) en Tomas van Rijn (Jeugdvoorzitter SJC).