bollenstreek-chimo-bosman-quick-boys

Aan het turbulente voetballeven van Chima Bosman lijkt een einde gekomen, nu hij in november zijn contract bij Quick Boys met nog eens twee seizoenen verlengde. “Ik heb hier alles, speel op tweede divisie-niveau en in een geweldige ambiance.”

Bosman (23) is bezig zijn leven opnieuw in te richten. Hij werkt sinds kort in een kledingwinkel en is op zoek naar een geschikte woning in Amsterdam, want het is volgens hem tijd onder moeders vleugels uit te gaan. “Heel kieskeurig kan je in Amsterdam niet zijn, want de huizenprijzen zijn de pan uitgerezen”, zegt hij. “Dat is gewoon niet leuk meer.”

Op voetbalgebied heeft hij vastigheid, zoals hij het zelf noemt, gevonden bij Quick Boys. Na een onstuimig eerste jaar, waarin de rechtsback leek te vertrekken naar VVSB, heeft hij zijn plek op Nieuw Zuid gevonden. “Toen ik mijn ja-woord gaf aan VVSB was mijn persoonlijke situatie nog heel anders. Ik was een tijdje geblesseerd en speelde niet alles. Dat veranderde na de winterstop. Ik kreeg een basisplaats en werd steeds belangrijker voor het team. Ik ging steeds meer assistjes geven en ik scoorde ook nog. Ik kwam steeds beter in mijn vel zitten.”

“Voordat duidelijk was dat wij zouden promoveren naar de tweede divisie en VVSB zou degraderen waren we er al uit dat de overgang niet zou doorgaan. De clubs wilden graag met het nieuws wachten tot nadat de beslissingen waren gevallen. De promotie was geweldig om mee te maken. Na afl oop van de laatste wedstrijd stonden er meer mensen op het veld dan er op de tribune zaten. Dat was een geweldige ontlading.”

Dit seizoen begon hij verrassend genoeg als centrale verdediger. “Er was een nieuwe rechtsback gekomen, maar de trainer wilde me wel laten spelen. Ik ben daar nooit de moeilijkste in. Ik ben open-minded. Ik heb tijdens mijn carrière vaker centraal gespeeld en ook op het middenveld.”

Inmiddels is Bosman, die eerder speelde voor Swift, AFC, PSV, NEC, Roda JC en Ajax-amateurs, weer terug op zijn oude, vertrouwde stek, die van rechtsback. “Dat ligt me meer”, weet hij. “Ik kan mijn aanvallende acties maken, daar liggen ook meer mijn kwaliteiten.” Twee keer in de week traint hij extra bij de fysiotherapeut van zijn vorige club Ajax (amateurs). “Ik ben snel, maar ik wil nóg explosiever worden. Een uur lang doen we wendbaar- en explosiviteitsoefeningen. Ik hoop daar straks de vruchten van te plukken.”

Quick Boys wilde graag twee seizoenen met hem verlengen. “Daar sprak waardering uit en door ja te zeggen heb ik die waardering ook uitgesproken richting de club.”

Als zijn contract afl oopt is hij 25 jaar. “In de voetballerij weet je het natuurlijk nooit hoe het loopt. Ik zeg geen nee tegen een avontuur, maar ik ruil deze club niet zomaar in.”

De speler die bij Roda JC rook aan de eredivisie (‘tegen PEC Zwolle zat ik op de bank’) heeft er alle vertrouwen in dat Quick Boys zich dit seizoen in de tweede divisie handhaaft. “Natuurlijk is het niveau een stuk hoger dan de derde divisie, maar we doen niet onder voor de andere teams. Dat hebben we al aangetoond.”

Wil je meer informatie over de club Quick Boys? Klik hier.
Lees hier de krant van de Bollenstreek.