bvvbarendrecht-aswh

Het vlaggenschip van BVV Barendrecht is dinsdagavond toch nog tegen een nederlaag aan gelopen in de voorbereiding. Na vier overwinningen en twee gelijke spelen was ASWH op sportpark De Bongerd met 2-1 te sterk voor Barendrecht.

tuk tuk

De Ambachters kwamen vlak voor rust op voorsprong in Barendrecht: Daniël Wissel zorgde voor de 1-0 ruststand in het voordeel van ASWH. In het gelijkopgaande duel had Barendrecht misschien wel recht op een remise, maar al vlak na de thee kwam ASWH op 2-0; Sam van der Kreeke schoot een vrije trap fraai in de kruising van het Barendrecht-doel. De rood/witten moesten in de achtervolging, kwamen een kwartier voor tijd nog terug in de wedstrijd door een doelpunt van Daniël Esajas (2-1), maar konden een nederlaag in de gelijkwaardige oefenbeurt niet voorkomen.

De voorbereiding werd daarmee afgesloten met een 2-1 nederlaag, al zal de nieuwe trainer Richard Elzinga over het algemeen tevreden zijn met de behaalde resultaten. Tegen SC Feyenoord (2-2) en Excelsior Maassluis (1-1) speelden de Bongerd bewoners gelijk, terwijl Brielle (2-1), Smitshoek (1-0), Spijkenisse (4-1) en Halsteren (5-0) in oefenverband werden verslagen.

Zaterdag staat de eerste échte krachtmeting op het programma: dan is VV Erp te gast op sportpark De Bongerd in het kader van de eerste kwalificatieronde van de KNVB-beker. De Brabanders maken hun debuut in de ‘betaalde’ KNVB-beker: de zondag-eersteklasser wist zich nog niet eerder voor de voorrondes van het landelijke bekertoernooi te kwalificeren. VV Erp kwam zaterdag al in een officieel duel in actie: in het kader van de districtsbeker werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen Bekkerveld. Dinsdagavond was VV Erp in het oefenduel bij Berghem Sport overigens op schot: het werd maar liefst 6-2 voor Erp, dat eerder in de voorbereiding ook won van Heeswijk (4-1).

Het duel tussen Barendrecht en VV Erp begint zaterdag om 17.00 uur op sportpark De Bongerd. Zoals bekend zijn er voor toeschouwers wel verschillende corona-maatregelen van toepassing.

Bron

Klik hier voor meer informatie over BVV Barendrecht
Voor meer artikelen van BVV Barendrecht klik hier