Noah staal is 19 jaar oud en zijn grootste passie is voetballen. Momenteel voetbalt Staal zijn tweede seizoen in de hoofdmacht van Dovo.

HappyPoint_desinfectie

Noah Staal is 19 jaar oud en voetballen is zijn grootste passie. “Ik ga ook nog naar school. Ik volg sport en bewegen niveau 4 op het Dulon college in Ede. Daarnaast werk ik ook nog bij een autobedrijf”. Staal zijn grootste hobby is echt wel voetballen. “Als ik vrije tijd heb, ga ik meestal met vrienden naar een pleintje om te voetballen. Ook een potje PlayStation kan er soms wel in”.

Staal wil altijd winnen als hij een wedstrijd speelt. “Sommige zeggen dat het maar een spelletje is maar zo veel ik het niet hoor. Ik moet winnen en het zorgt er ook voor dat er emotie vrij komt en ik denk dat daarom voetbal zo belangrijk is voor mij”. De ambitie voor Staal is om profvoetballer te worden. “Een andere ambitie is er eigenlijk niet. Mijn ogen staan hier volledig op gericht”.

Op zijn vijfde begon Staal met voetballen bij Dovo in de mini’s. “Na een jaartje ging ik door naar de Champions League, zo noemen ze dat hier. Ik speelde dan elke zaterdagochtend wedstrijden tegen andere clubs”. Na dit jaar ging Staal naar de F5 en het seizoen erna ging het hele team op Staal en een andere door na de F1. Dit was een domper voor Staal. “Ik ging naar de F2 en heb daar gevoetbald en mijn best gedaan. Toen ging ik naar de E5 dat was een goed jaar want ik mocht daarna door naar de E1. In de E1 waren wij de eerste die het 9v9 gingen spelen. Dat jaar speelde we 3 kleine competities. We werden 3x kampioen. De lichting onder ons mocht spelen tegen Ajax etc. , omdat wij het zo goed hadden gedaan”.

Hierna heeft Staal alle selectie elftallen doorlopen. Bij de Onder 16,17 en 19 maakte Staal heel veel progressie. “Ik kreeg in onder 16 en onder 17 vertrouwen van mijn trainer door mij aanvoerder te maken. In onder 16 werden we kampioen en in onder 17 liepen we op een paar puntjes na de periodetitel mis. Dit kwam omdat een aantal jongens uit ons team al vroegtijdig door werden geschoven naar onder 19”. Staal heeft een mooi seizoen bij de onder 19 gehad waar ze op één punt na geen kampioen zijn geworden. Ook dit seizoen moesten spelers doorgeschoven worden. “Naar mijn mening is dit de reden dat we geen kampioen geworden zijn. Na 1 seizoen onder 19 ben ik naar de hoofdmacht gegaan waar ik nu nog steeds zit”.

“Mijn hoogtepunten tot nu toe zijn toch wel echt de kampioenschappen die ik heb mogen meemaken. “In de onder 16 en ook toen Staal werd doorgeschoven van de onder 17 naar onder 19 was ook een mooi kampioenschap. “Mijn debuut voor DOVO 1 is ook een heel mooi moment, want daar doe jet uiteindelijk allemaal voor”. Het dieptepunt in Staal zijn carrière is dat hij met een andere speler als enigen niet werden doorgeschoven naar de F1. “Het was echt vervelend, want iedereen werd doorgeschoven en ik dan niet”.

Het huidige seizoen verloopt schandalig door het corona virus. “We trainen gelukkig nu wel maar er waren veel weken dat je gewoon niet mocht trainen en dat was echt vreselijk”. Staal vindt het lastig om een blik vooruit te geven op volgend seizoen. Noah Staal hoopt weer wedstrijden te mogen voetballen met publiek want dat maakt het extra leuk.

Klik hier voor meer artikelen over Dovo.
Meer weten over Dovo? Klik hier.