Wim Van de Velde (54) kwam pas veertien jaar geleden bij RSV, toen zijn zoontje wilde gaan voetballen. Hij heeft de club uit Rucphen inmiddels in zijn hart gesloten en voelt zich nu als leider van het eerste elftal helemaal op zijn plek.

HappyPoint_desinfectie

Een sfeermaker, zo kun je Wim Van de Velde gerust noemen. Dat bewees hij wel in het seizoen 2016-2017, toen Arie Pouwe begin april weg moest na een rampzalig seizoen voor RSV. “We hadden nog een paar wedstrijden te spelen en ik kwam toen voor de groep te staan. Ik ben geen goede trainer, heb dat ook nooit geambieerd, maar weet wel hoe ik sfeer in een team moet brengen. Ik heb de neuzen dezelfde kant op gezet. We haalden toen nog aardig wat punten, jammer genoeg degradeerden we uiteindelijk alsnog. Maar zo werd het voor mij persoonlijk een seizoen met een hoogte- én dieptepunt.”

Zo is Van de Velde ook in zijn rol als leider, hij probeert iedereen een fijn gevoel te bezorgen. “Ik zorg na elke wedstrijd dat iedereen 5 euro lapt om nog samen een biertje te drinken. Ook bij uitduels, dat is voor de kantineomzet van de tegenstander wel zo fijn.”

Warm nest
Inmiddels loopt hij veertien jaar bij RSV rond. “Ik heb vroeger zelf gekeept bij clubs als TVC, SAB en Gesta. Mijn toenmalige vriendin woonde echter in Rucphen en zo ben ik hier terechtgekomen. Ik begon als leider van het D-jeugdteam van mijn zoon, heb nog een paar jaar keeperstraining gegeven bij het eerste, maar moest daarmee stoppen vanwege gezondheidsproblemen. Toen ze iemand zochten als leider, schoof de spelersgroep mij naar voren. Dat doe ik inmiddels zeven jaar.”

Hij noemt RSV ‘een warm nest’. “Iedereen kent elkaar en gezelligheid staat voorop. Ook heeft de club veel vrijwilligers.”

Het hoogtepunt dat Van de Velde meemaakte was het kampioenschap in de vijfde klasse van 2017-2018. “Dat was een groot feest, daar hebben we wel een paar dagen van genoten. We begonnen heel slecht aan dat seizoen, maar sloten het als ongeslagen kampioen toch mooi af.”

Vierde klasse
Van de Velde merkt dat RSV nu in een overgangsfase zit. “Bepalende spelers zijn lager gaan voetballen en we hebben flink wat jeugd in moeten passen. We hebben nu ook niet echt de mogelijkheid om aan elkaar te wennen door de coronamaatregelen.” RSV begon het seizoen matig, met drie punten uit vier duels. Toch gelooft de leider heilig in zijn team. “Ik ben ervan overtuigd dat we ons gaan handhaven.” Voor de toekomst zit het wel goed, denkt hij. “De JO19-1 is een goed elftal, met jongens die de potentie hebben om door te groeien naar het eerste. Ik denk dat we in de toekomst een stabiele vierdeklasser kunnen worden.”

De 54-jarige clubman kan niet wachten tot het seizoen weer wordt hervat. “Ik mis het enorm, ben alleenstaand en het voetballen is voor mij dan echt een uitje. Dat valt nu weg.”

 

Klik hier voor meer informatie over RSV
Klik hier voor meer artikelen over RSV