Elf doelpunten in twee wedstrijden. Dat is voor een heel team al een knappe prestatie, maar FC Lienden-flankspeler Rik Elings transformeerde zichzelf tot wandelend doelpuntenkanon tijdens zijn eerste twee volledige wedstrijden sinds zijn rentree in Lienden. Hij maakte er vijf in de 10-0 zege op GVC en deed daar een week later nog een schepje bovenop met een zesknaller tegen EMM.

HappyPoint_desinfectie

De eerste drie wedstrijden van FC Lienden van dit voetbalseizoen kenden nogal een bijzonder verloop. Het allereerste duel tegen Uchta werd met 1-0 verloren, om vervolgens met 10-0 van GVC en 11-0 van EMM te winnen. Een doelsaldo van 21 voor en 1 tegen na drie wedstrijden. “Uchta kwam de middellijn twee of drie keer over en scoorde uiteindelijk eenmaal, bij ons wilde hij er niet in. Het blijft toch voetbal.” Rik Elings begon zelf op de bank in die seizoensouverture. “Ik was laat op vakantie geweest, viel na rust in. Het resultaat was balen, maar we wisten dat de competitie nog lang was.”

Linkerflank
Dat het in de twee weken daarna zo hard zou gaan, had niemand verwacht. “Ik heb überhaupt nog nooit vijf keer in één wedstrijd gescoord. Ik zat lekker in de flow en laten we eerlijk zijn, deze tegenstanders waren niet onze directe concurrenten.” Hij vond de uitslagen niet bepaald geflatteerd, beweert dat de ruststand tegen EMM al 12-0 had kunnen zijn. “Zij hadden niks in te brengen.” Elings stond zelf nota bene op de linkerflank, niet eens in de spits. Tegen GVC was hij nog linksbuiten, tegen EMM zelfs linkshalf. “Ik ben overal voorin inzetbaar. Dan scoor je vijf keer, word je alsnog een linie teruggezet in het teambelang. Wat moet je nog meer doen om te mogen blijven staan”, vraagt hij zich hardop af, met een dikke knipoog en een lach.

Nacompetitie
Elings kan terugkijken op een succesvolle rentree bij FC Lienden. De 27-jarige aanvaller begon bij Echteld, ging naar de jeugd bij FC Lienden, om anderhalf jaar geleden weer terug te keren in Echteld. “Ons team bij FC Lienden viel uit elkaar en toen ben ik samen met Colin Houth een jaartje ergens anders gaan voetballen. Wij merkten echter dat ons hart toch meer in Lienden lag. We hebben met een groepje oud-teamgenoten besloten weer terug te keren naar het zaterdagelftal van FC Lienden.” Het voelde direct weer vertrouwd. “We weten wat we aan elkaar hebben, wat we met elkaar kunnen. We zijn met twaalf nieuwe spelers, maar wel gasten die elkaar allemaal kennen – ook buiten het voetbal klikt het goed. Het is leuk, het is gezellig en er wordt lekker getraind.”

De doelstelling is een plekje in de nacompetitie. “Ik heb het idee dat wij wel meer aan kunnen dan deze klasse, als we een paar jaar bij elkaar blijven. We moesten de echte test echter nog krijgen, die zou in de volgende wedstrijd tegen Dodewaard komen.” Corona gooide echter roet in het eten. “Dat is wel jammer. We hebben de hele zomer doorgetraind om fris en fruitig aan het seizoen te beginnen en hadden de smaak net te pakken. Nu ligt de boel stil. Ik mis het. De sfeer van het elftal, de kleedkamergrappen en het biertje na de wedstrijd. Je wereld wordt ineens een stuk kleiner.”

Binding
Elings merkt dat zijn team echt als het eerste wordt gezien bij FC Lienden, sinds de zondagtak is opgeheven. “Vroeger waren wij de ploeg met Liendense jongens, maar werd het zondagteam echt beschouwd als het eerste. Ik voel nu vanuit de club dat er anders naar ons wordt gekeken. De binding met de supporters is ook leuk. Het leeft op het moment wel, iedereen staat er positief in.”

Klik hier voor meer artikelen over FC Lienden
Klik hier voor meer informatie over FC Lienden